151130-N-PD526-005

Το πρώτο κράνος του Ironman είναι σε παραγωγή. Έστω και για τους δύτες. Το αμερικανικό Ναυτικό ετοιμάζει ένα νέο σύστημα που δανείζεται ιδέες από τον γνωστό υπερήρωα. Μιλάμε για ένα head-up display ενσωματωμένο σε κράνος.

151130-N-PD526-002

Το σύστημα ονομάζεται Divers Augmented Vision Display, ή αλλιώς DAVD και παρέχει high-resolution real-time εικόνα ώστε να μπορεί ο δύτης να αποφεύγει τις κακοτοπιές ενώ είναι σε κατάδυση.

151130-N-PD526-001

“Having real-time operational data enables [divers] to be more effective and safe in their missions — providing expanded situational awareness and increased accuracy in navigating to a target such as a ship, downed aircraft, or other objects of interest,” λέει το Ναυτικό.

Το κράνος και ο augmented reality εξοπλισμός είναι μια πρώτη λύση μέχρι να υπάρχει εικόνα high resolution από ειδικό sonar ταυτόχρονα για να μπορεί να κινηθεί ένας δύτης σε ελάχιστη near-zero visibility, ορατότητα. Οι δοκιμές – simulation testing, για το κράνος της επαυξημένης πραγματικότητας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη φέτος και στόχος είνα τα λειτουργικά μοντέλα να δοκιμάζονται το 2017.

Και οι φαν τις Marvel χαμογελούν με συμπάθεια…