Xbox One S Console Vertical Right Angle
Xbox One S Console Vertical Right Angle

Ακούγαμε εδώ και καιρό για το Project Scorpio. Και τελικά αποτέλεσμα. Η νέα έκδοση του Xbox One είναι τελικά εδώ και ονομάζεται όντως… S. Όπως slim θαρρώ. Η Microsoft τελικά το έκανε και ξεκίνησε τη μεγάλη έκθεση των Games με παρουσίαση μεγάλη, παρουσίαση κονσόλας. Τι έχει να μας δώσει τελίκά το slimline(d) Xbox One S; Ετοιμαστήτε.

Με χρώμα το πολύ όμορφο είναι αλήθεια ‘Robot White’ το νέο μοντέλοο είναι 40% μικρότερο σε μέγεθος και ανεβαίνει στο τρένο του hardware με υποστήριξη τεχνολογίς HDR (High Dynamic Range) αυτή τη φορά στο gaming κάτι που σημαίνει, όπως και στο βίντεο, περισσότερα χρώματα και καλύτερη λεπτομέρεια.

Η κονσόλα δε θα έχει και ένα 4K-ready player όπως και αναπαραγωγή Blu-ray ενώ δεν έχει πλέον το ξεχωριστό τούβλο τροφοδοσίας και ταυτόχρονα μπορεί να τοποθετηθεί και κάθετα. Αλλαγή και η τοποθέτηση IR blaster αλλά και θύρας USΒ μπροστά για εύκολη πρόσβαση flash.

Δεν υπάρχει port για το Kinect κάτι που σημαίνει και τέλος για το περιφερειακό, ενώ νέο Wireless Controller είναι στο κουτάκι με νέα grips, μεγαλύτερη δυνατότητα wireless λειτουργιών και Bluetooth.

Το νέο μηχάνημα θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο προς $299.

Xbox One S Console Vertical Top

Xbox One S Console

Η Microsoft ανακοίνωσε μαζί και τη δυνατότητα Play Anywhere ώστε να μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια που αγόρασε και σε Windows 10 και σε Xbox One με μια αγορά και να μένουν τα saves και τα achievements.



Project Scorpio

Η ‘μικρή’ κονσόλα της Microsoft όμως δεν ήταν το μόνο νέο. Η εταιρία ανακοίνωση ένα εντελώς νέο μηχάνημα που θα κυκλοφορήσει στις γιορτές του 2017. Ναι, από τώρα για το 2017. Έδειξε δε και το παρακάτω βίντεο με το οποίο developers μιλούν για τη μεγάλη ισχύ. Θα διαθέτει “true” 4K ανάλυση, 6 teraflops GPU και θα τρέχει στα 60Hz.

Θα είναι δε και VR ready με τους δημοσιογράφους να μιλούν για συμβατότητα με το Rift. Ο κος Phil Spencer μίλησε για την κονσόλα αλλά και για μια εξέλιξη μάλλον αναπόφευκτη, την αναβάθμιση πλέον των κονσολών πιο συχνά από τον κύκλο εξαετίας ή επταετίας με PC-like τρόπο. Σε blog post, ο κος Spencer λέει: “we view Project Scorpio as a new way of thinking about consoles and generations.” Μαζί με το cross-play και το cross-buy ανάμεσα σε πλατφόρμες η Microsoft έχει ένα… όραμα για “gaming without boundaries” σε όλα τα Xbox.