27065900563_e22cc6495d_k

Έχει ήδη εισπράξει επαίνους από κάθε μεγάλο ΜΜΕ. Η παρουσίαση της Sony στη φετινή γιορτή των videogames την έκθεση Ε3 2016 ήταν καταπληκτική. Και δεν μιλάμε μόνο ή για τα όσα παρουσίασε αλλά και για τον τρόπο. Επιτέλους, μια άλλη μανιέρα γεμάτη fun, διάθεση και γρήγορο βηματισμό. Kudos λοιπόν στους σχεδιαστές σε μια εποχή όπου όλοι έχουμε μικρό attention span.

Πάμε να δούμε όμως και από την επίσημη διόδο πληροφόρησης τα υπέροχο δημιουργικό κόσμο του gaming!

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Sony Interactive Entertainment America LLC (SIEA) στο πλαίσιο της E3, αποκαλύφθηκε μια συλλογή κορυφαίου περιεχομένου για το PlayStation®4 (PS4™). Στους τίτλους περιλαμβάνονται οι: Days Gone (SIE Bend Studio), Spider-Man (Insomniac Games), LEGO® Star Wars™: The Force Awakens™ (TT Games και Warner Bros Interactive Entertainment), God of War (SIE Santa Monica Studio), DEATH STRANDING (Kojima Productions), FINAL FANTASY® XV (Square Enix), RESIDENT EVIL® 7 biohazard (Capcom Co.), και πολλοί ακόμη.

27046534534_059ff73a97_o

Η SIEA ανακοίνωσε, επίσης, την ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation®VR (PS VR), ενός συστήματος που οδηγεί το PS4 στο επόμενο επίπεδο διαδραστικής εμπειρίας gaming. Παράλληλα με την ημερομηνία λανσαρίσματος, η SIEA αποκάλυψε μια ευρεία γκάμα μοναδικών PS VR εμπειριών, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Farpoint (Impulse Gear), Star Wars™ Battlefront™: X-Wing VR Mission (Electronic Arts) και Batman™: Arkham VR (RockSteady και Warner Bros Interactive Entertainment).

«Η κληρονομιά του PlayStation χτίστηκε γύρω από την καινοτομία και τις επαναστατικές gaming εμπειρίες και οι αποκαλύψεις νέου περιεχομένου για PS4 και PS VR υπογραμμίζουν τη διαρκή μας αφοσίωση στην εξέλιξη του gaming», δήλωσε ο Shawn Layden, Πρόεδρος της SIEA και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των SIE Worldwide Studios. «Από την αναβίωση του God of War μέχρι την οικοδόμηση του ολοκαίνουριου κόσμου του Days Gone, σε αυτή την E3 αποκαλύψαμε μία από τις καλύτερες συλλογές περιεχομένου στην ιστορία του PlayStation. Με το λανσάρισμα του PS VR στον ορίζοντα, η καινοτομία βρίσκεται στον μέγιστο βαθμό, καθώς οι developers, από μικρές ανεξάρτητες ομάδες έως μεγαλύτερα στούντιο, έχουν κατορθώσει να αξιοποιήσουν ταχύτατα την τεχνολογία και να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες οι οποίες πραγματικά αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες του VR».

27558967182_410d43005d_h

PlayStation®4

Το PS4 παραμένει η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία του PlayStation® με περισσότερες από 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και οι ανακοινώσεις νέων τίτλων στη σκηνή του Shrine Auditorium στο Los Angeles αποδεικνύουν ότι η συλλογή των παιχνιδιών του PS4 θα επεκταθεί περαιτέρω με απαράμιλλα games. Τα Worldwide Studios της SIE (SIE WWS) αποκάλυψαν τρία νέα φιλόδοξα games κατά τη διάρκεια της παρουσίασης – το God of War, το Spider-Man και το Days Gone.

Το God of War, την ανάπτυξη του οποίου έχει αναλάβει το Santa Monica Studio «άνοιξε» την παρουσίαση με την αποκάλυψη της ανανεωμένης εμπειρίας gameplay που εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για τον θρυλικό χαρακτήρα, Kratos. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο πασίγνωστος μουσικός Bear McCreary, συνθέτης της μουσικής του God of War, αποκάλυψε με τη βοήθεια μιας εκπληκτικής ζωντανής ορχήστρας το μουσικό θέμα του παιχνιδιού.

Το ντεμπούτο του Spider-Man στο PS4 εισαγάγει τους παίκτες για πρώτη φορά σε μια αυθεντική νέα ιστορία του Spider-Man και έναν κόσμο που αναπτύσσεται μέσω της στενής συνεργασίας της Insomniac Games, με τη Marvel και το San Mateo Studio. Επιπρόσθετα, το Days Gone σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Bend Studio, το οποίο παρουσίασε ένα trailer που εστιάζει σε μια ιστορία απώλειας και μετάνοιας με φόντο ένα ιδιαιτέρως ρεαλιστικά αποτυπωμένο ερημικό τοπίο της Βορειοδυτικής Αμερικής. Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με μια ζωντανή παρουσίαση του εξελισσόμενου gameplay ανοιχτού κόσμου του Days Gone.

27090134534_5293be5bbc_h

Στους υπόλοιπους τίτλους των SIE WWS περιλαμβάνονται τα ιδιαιτέρως αναμενόμενα Horizon Zero Dawn, Detroit: Become Human και The Last Guardian.

Η SIEA ανακοίνωσε, επίσης ότι το The Last Guardian θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου 2016 στην Ευρώπη. Στη σκηνή ανέβηκε και ο πασίγνωστος δημιουργός παιχνιδιών Hideo Kojima, προκειμένου να παρουσιάσει το DEATH STRANDING, τον καινούριο αποκλειστικό στο PS4 τίτλο, που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη SIE. Την παραγωγή, το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τον σχεδιασμό του DEATH STRANDING θα αναλάβει ο Hideo Kojima αυτοπροσώπως, ενώ κεντρικός πρωταγωνιστής θα είναι ο Norman Reedus.

Εκτός από το πλούσιο περιεχόμενο που προσφέρουν τα WWS της SIE, οι συνεργασίες με τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης θα εδραιώσουν περαιτέρω τη θέση του PS4 ως τον κορυφαίο προορισμό για gamers. Στη συνέντευξη Τύπου, η SIEA ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Activision προκειμένου να επανέλθει στο PlayStation ο Crash Bandicoot, ένας από τους πλέον αγαπημένους χαρακτήρες. Ο Crash εμφανίζεται στο Skylanders® Imaginators, τη νεότερη προσθήκη στην τόσο δημοφιλή σειρά παιχνιδιών που έρχεται πρώτα στο PS4 τον ερχόμενο Οκτώβριο. Επιπρόσθετα, το 2017, οι φίλοι της σειράς θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα Crash 1, Crash 2 και Crash Warped, σε remastered εκδόσεις για το PS4 από την Activision και τη Vicarious Visions.

27601873741_744b0a63b3_k

Η SIE θα επεκτείνει επίσης τη συνεργασία της με την Activision στο Call of Duty®: Infinite Warfare, διασφαλίζοντας για ακόμη μια φορά ότι το PlayStation θα συνεχίσει να φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών παγκοσμίως. Οι gamers του PlayStation 4 θα είναι οι πρώτοι που θα παίξουν όλους τους downloadable χάρτες του Infinite Warfare, ενώ όσοι προπαραγγείλουν επιλεγμένες εκδόσεις του παιχνιδιού για PS4, θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το Call of Duty: Modern Warfare Remastered 30 ημέρες πριν το λανσάρισμά του στις 4 Νοεμβρίου*.

Μεταξύ των υπόλοιπων τίτλων που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου περιλαμβάνονται τα LEGO Star Wars: The Force Awakens, RESIDENT EVIL 7 biohazard και FINAL FANTASY XV. Οι κάτοχοι του PS4 θα είναι οι πρώτοι που θα παίξουν το demo του πολυαναμενόμενου LEGO Star Wars: The Force Awakens και το demo του RESIDENT EVIL 7 biohazard, τα οποία θα διατεθούν πρώτα στα μέλη του PlayStation®Plus. Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε ότι το RESIDENT EVIL 7 biohazard θα είναι πλήρως συμβατό με το PS VR.

27703147095_c84313efb8_k

PlayStation®VR

Με την κυκλοφορία του, στις 13 Οκτωβρίου 2016, το PS VR θα προσφέρει την εμπειρία της Εικονικής Πραγματικότητας (virtual reality) στο ευρύ κοινό, καθώς όλα τα εγκατεστημένα PS4 σε σπίτια gamers είναι απολύτως συμβατά με το PS VR.**

Αφενός ορισμένες από τις μεγαλύτερες σειρές παιχνιδιών και αφετέρου ολοκαίνουρια παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για το PS VR, συνθέτουν μια ευρεία γκάμα μοναδικών εμπειριών που θα περιμένει τους gamers από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η SIEA αποκάλυψε νέες PS VR εμπειρίες, όπως τα Farpoint, Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission και Batman: Arkham VR. Το Farpoint, μια αγωνιώδης διαστημική περιπέτεια εικονικής πραγματικότητας, που θα θέσει νέα δεδομένα στο VR, έρχεται με την υπογραφή της εταιρείας ανάπτυξης Impulse Gear και του San Mateo Studio της SIE.

Το Batman: Arkham VR αναπτύσσεται από τα πολυβραβευμένα Rocksteady Studios και είναι η πρώτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας του Batman, η οποία θα επιτρέψει στους φανατικούς να δουν την Gotham City μέσω από τα μάτια του μεγαλύτερου ντετέκτιβ στον κόσμο σε ένα ολοκαίνουριο μυστήριο του Arkham.

Το Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission θα επιτρέψει στους παίκτες να βιώσουν όπως πότε ξανά την αυθεντική Star Wars™ εμπειρία προσφέροντας τους την ευκαιρία να πιλοτάρουν ένα X-wing στα απώτερα όρια του διαστήματος. Η ολοκαίνουρια αποστολή θα είναι αποκλειστική για τους κατόχους του PS VR την ερχόμενη εορταστική περίοδο και θα διατεθεί χωρίς επιπλέον χρέωση*** στους κατόχους του Star Wars Battlefront.***