Sony Robots

Πολλά και ενδιαφέρονται τα όσα ακούσαμε από το στόμα του κυρίου Hirai για το επόμενο διάστημα της Japanική Sony. Νέοι μεγαλύτεροι στόχοι για το τμήμα games, τι αναμένεται για το virtual reality σύστημα και τις mirrorless φιλοδοξίες όπου ο Ιάπωνας κυριαρχεί. Το κύριο όμως νέο-έκπληξη; Robots. Δέκα χρόνια μετά την αναχώρηση από το χώρο η Sony επιστρέφει με ρομποτικές δημιουργίες.

Τι λέμε;

Ναι, το τμήμα games business θα είναι το πιο δυνατό της Sony σε αύξηση μαζί με τις καλές επιδόσεις του PlayStation network και με το κόστους $399 ‘γυαλί’ VR να έρχεται ενώ και στην εικόνα οι στόχοι είναι υψηλοί – “It’s an area where Sony can leverage its expertise in cameras, filming, content production as well as entertainment assets,” είπε ο Hirai με αύξηση στόχου από τα 1.8 τρις σε 1.9 τρις yen ($17.6 δις σε $18.6), αλλά το νέο ήταν ένα ρομπότ!

Τι robot; ένα: “capable of forming an emotional bond” (!)

AIBO BROCHURE_ENG_2004.indd

Η Sony ήταν πρωτοπόρος στα ρομποτικά με τον AIBO το 1999 και το humanoid QRIO τι 2003 αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε τις περικοπές με τα σκυλάκια AIBO και το QRIO να σταματούν το 2006. Όσο για το BREXIT; Ο Hirai απάντησε πως η Sony έχει στόχο να πετύχει τους στόχους της ανεξάρτητα από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.