3126169-ps4_7000_acc_withnotice

Αυτό ήταν. Και το όνομα αυτού: PlayStation 4 Pro. Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) ανακοίνωσε σήμερα το νέο σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 Pro (PS4®Pro) (σειρά CUH-7000), το οποίο προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες μέσω αναβαθμισμένης επεξεργασίας εικόνας και υποστήριξης 4K ανάλυσης. Μιλάμε για μια επόμενη γενιά εξέλιξης, συμβατή με τα σημερινά games ΑΛΛΑ, και HDR και 4Κ και πιο ισχυρή. Το PS4 Pro θα είναι διαθέσιμο στις 10 Νοεμβρίου 2016, στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Βόρια Αμερική.  Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του PlayStation® που ένα σύστημα αναβαθμισμένων  δυνατοτήτων παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας πλατφόρμας. Το PS4 Pro θα συμπληρώσει το βασικό PS4, όπως και το ελαφρύτερο και λεπτότερο μοντέλο, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε σήμερα.

Τι διαθέτει; Διαβάστε.

 

Χάρη στη βελτίωση των επιδόσεων και των δυνατοτήτων της αρχιτεκτονικής του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής επεξεργαστικής (CPU) και της κάρτας γραφικών (GPU), το PS4 Pro επιτρέπει στα γραφικά των games να απεικονίζονται με σαφώς περισσότερη λεπτομέρεια και εντυπωσιακή οπτική ακρίβεια. Οι χρήστες που διαθέτουν 4K τηλεοράσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλους τους τίτλους του PS4 σε υψηλότερη ποιότητα, όπως ανάλυση επιπέδου 4K*1 και ταχύτερο και σταθερότερο ρυθμό καρέ (frame rate). Επιπρόσθετα, το PS4 Pro υποστηρίζει αναπαραγωγή 4K βίντεο, προκειμένου να επιτρέψει την διαδικτυακή μετάδοση (streaming) 4K υπηρεσιών όπως το Netflix και το YouTube.

screen_shot_2016-09-07_at_4-32-13_pm-0-0

Οι κάτοχοι τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν βελτιωμένες εμπειρίες gameplay στο PS4 Pro, καθώς το σύστημα προσφέρει ανάλυση 1080p σε όλα τα PS4 παιχνίδια, αλλά και ταχύτερο και σταθερότερο ρυθμό καρέ (frame rate) για ορισμένους υποστηριζόμενους τίτλους.

ps4

Επιπρόσθετα, με το βλέμμα στο μέλλον της τεχνολογίας απεικόνισης, όλα τα συστήματα PS4, συμπεριλαμβανομένου του νέου λεπτότερου μοντέλου και του PlayStation®4 Pro, θα υποστηρίζουν τεχνολογία απεικόνισης HDR (Υψηλού Δυναμικού Εύρους/High Dynamic Range)*2. Οι χρήστες που διαθέτουν τηλεόραση συμβατή με HDR θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα υποστηριζόμενα παιχνίδια και άλλο ψυχαγωγικό περιεχόμενο με ακόμη πιο ρεαλιστική και ζωντανή απεικόνιση και κατά το δυνατό πιο κοντινή στον τρόπο που το ανθρώπινο μάτι βλέπει τον πραγματικό κόσμο.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο για το PlayStation, καθώς αποκαλύπτουμε το κορυφαίων επιδόσεων PS4 Pro κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας κονσόλας, προσφέροντας ακόμη περισσότερα στους gamers που αναζητούν μια ανώτερη εμπειρία PS4», δήλωσε ο Andrew House, Πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment. «Αυξάνοντας τους ρυθμούς της καινοτομίας στο PlayStation, προσφέρουμε περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, επιτρέποντας στους gamers να επιλέξουν το μοντέλο του PS4 που καλύπτει τις ανάγκες τους. Με τίτλους που φτάνουν τις δυνατότητες του PS4 Pro στα όρια του – συνυπολογίζοντας και το PlayStation VR που κυκλοφορεί σύντομα – όλοι οι κάτοχοι PS4 συνεχίζουν να απολαμβάνουν τον κορυφαίο προορισμό για gaming.»

To PS4 Pro θα κοστίζει €399.99.

 • Επεξεργαστής (CPU) octa-core AMD Jaguar x86-64
 • Επεξεργαστής γραφικών (GPU) AMD Radeon 4.2teraflops 8GB GDDR5
 • Αποθηκευτικός χώρος 1TB
 • Blu-ray/DVD drive
 • WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.o
 • Υποδοχές 1x Ethernet, 3x USB 3.1, 1x AUX, 1x HDMI out, 1x optical
 • Τροφοδοτικό 100V AC 50/60Hz
 • Κατανάλωση 310W (μέγιστο)
 • Θερμοκρασία λειτουργίας 5°-35°
 • Διαστάσεις 327 x 295 x 55mm
 • Βάρος 3.3kg

playstation4_g_04-0

Ο σχεδιασμός του νέου συστήματος κληρονομεί στοιχεία από τα κεκλιμένα σώματα των προηγούμενων μοντέλων. Το σώμα της συσκευής αποτελείται από τρεις επάλληλες «στρώσεις», που συμβολίζουν την πανίσχυρη παρουσία του PS4 Pro και τη συμπαγή αίσθηση που αφήνει, ενώ το λογότυπο της οικογένειας του PlayStation με το φινίρισμα καθρέφτη δεσπόζει στο κέντρο της επάνω επιφάνειας. Το PS4 Pro έρχεται επίσης με μια πρόσθετη USB θύρα στην πίσω όψη, αλλά και δύο USB θύρες στην πρόσοψη προκειμένου οι χρήστες να συνδέουν επιπλέον συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος εικονικής πραγματικότητας PlayStation®VR.

Η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου του PS4 Pro είναι 1TB*3 προκειμένου να επιτρέψει την αποθήκευση ακόμη περισσότερων παιχνιδιών, demos, ψηφιακού περιεχομένου και αγαπημένων gameplay βίντεο.

sony-playstation-4-slim-1

Κάθε παιχνίδι του PS4, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ήδη κυκλοφορήσει και όσων θα λανσαριστούν στο μέλλον, θα «τρέχουν» σε όλα τα συστήματα PS4, όπως και στο PS4 Pro. Επιπρόσθετα, όλα τα συστήματα PS4 χρησιμοποιούν το ίδιο περιβάλλον χρήσης και θα μοιράζονται την ίδια online κοινότητα για multiplayer gaming και δικτυακές υπηρεσίες.

Η SIE θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το PS4 Pro και την πλούσια συλλογή games τόσο από συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης όσο και από τα SIE WWS, εν όψει του λανσαρίσματός του και θα συνεχίσει να εμπλουτίζει περαιτέρω ολόκληρο το οικοσύστημα του PlayStation.

 

PlayStation®4 Pro (σειρά CUH-7000)

Όνομα προϊόντος PlayStation®4 Pro
Χρώμα Μαύρο (Jet Black)
Κωδικός προϊόντος Σειρά CUH-7000
Βασικός Επεξεργαστής Ειδική επεξεργαστική μονάδα

CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 πυρήνων

GPU: 4.20 TFLOPS, υποσύστημα γραφικών βασισμένο σε επόμενης γενιάς AMD Radeon™

Μνήμη GDDR5 8GB
Αποθηκευτικός χώρος *3 1TB
Εξωτερικές διαστάσεις Περίπου 295×55×327 χιλιοστά (πλάτος × ύψος × μήκος)
(εξαιρείται η μεγαλύτερη διάσταση)
Βάρος Περίπου. 3.3 κιλά
Μονάδα BD/ DVD
(μόνο ανάγνωση)
BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Είσοδοι/ Έξοδοι Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) θύρα × 3
AUX θύρα × 1
Συνδεσιμότητα Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1

IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth® 4.0 (LE)

Ισχύς AC 100V, 50/60Hz
Κατανάλωση ενέργειας Μέγιστη 310W
Θερμοκρασία (σε λειτουργία) 5ºC – 35ºC
AV έξοδοι HDMI™ έξοδος (υποστηρίζει 4K/HDR)
Έξοδος DIGITAL OUT (ΟΠΤΙΚΉ)