graham-murdoch-formula-e-detail

Είναι η νέα είσοδος στο πρωτάθλημα που δίνει τις περισσότερες εξελίξεις τεχνολογίας. Ναι, η Mercedes είναι ο νέος παραδοσιακός κατασκευαστής που ‘μπαίνει’ στην Formula E. Η εταιρία επιβεβαίωσε τη θέση στο grid για τη σεζόν 2018/19 των all-electric αγώνων ταχύτητας.

Από τις 10 ομάδες πάμε έτσι στις 12 στην 5η σεζόν ενώ η Mercedes μάλλον επιβεβαιώνει έτσι τη δημοφιλία της Formula E με τις Jaguar, BMW και Audi να έχουν αποφασίσει πως μπαίνουν στο ‘παιχνίδι’. Η δε E.Dams-Renault πήρε τον πρώτο τίτλο ομάδας νικώντας την Dragon Racing που συνεργάζεται με την Faraday Future.

img_1292

Το δε 2018 το πρωτάθλημα θα σταματήσει την αλλαγή αυτοκινήτων και όλα τα 12 οχήματα θα έχουν νέο σασί, νέα αεροδυναμική και πιο ισχυρή μπαταρία.

Η Mercedes-Benz δια του Toto Wolff, Αρχηγού της Mercedes-Benz Motorsport είπε τα εξής: “Electrification will play a major role in the future of the automotive industry – racing has always been a technology R&D platform for the motor industry. This will make Formula E very relevant in the future.”