section-hero

Πόσες λέξεις να χρειαστεί για το περιγράφεις; Οι στέγες να παράγουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Και ΔΕΝ είναι ο πρώτος που το κάνει. Αλλά είναι ο πρώτος – ala Jobs, που το ‘πουλάει’ τέλεια. Αφού φυσικά εξελίξει μια τεχνολογία όσο περισσότερο γίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα. Και η ιδέα είναι να συνδυαστεί με η καθημερινή ζωή με την καινοτομία. Δεν είναι μόνο το κόστος, είναι και το look. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ευρεία χρήση ηλιακών πάνελ. Ιδού λοιπόν, τα Tesla Solar Roof. Ναι, αυτά για τα οποία μιλά ο tech πλανήτης σήμερα.

Powerwall 2 & Solar Roof Launch from Tesla Motors on Vimeo.

Αλλάζουν τα γνωστά σε όλους μας ‘ηλιακά’; Σε αυτή τους την έκδοση δεν είναι πλέον βιομηχανικά κουτιά, υπόσχονται πως είναι αποδοτικά solar cell κάτω από αντοχής – tempered, γυαλί με το σπίτι να είναι όμορφο πια ακόμη και αν είσαι στην Τοσκάνη. Μαζί δε με την optional νέα και πιο αποδοτική Powerwall 2 μπαταρία, το σύστημα μειώνει δραματικά τη χρήση ρεύματος. Και μια έκπληξη: αν δει κανείς τη στέγη από το δρόμο δεν θα καταλαβαίνει τίποτα διαφορετικό. Δείτε το βίντεο.

tesla_solar_roof_xl

Από πάνω πάντως, όταν δει κανείς το σπίτι από ψηλά είναι ο Ήλιος που θα το… χαρεί, όπως και ο τραπεζικός λογαριασμός που δεν θα φεύγει σε λογαριασμούς ρεύματος.

Και σε 4 είδη: tuscan, slate, textured και smooth. Έτοιμοι για το χωρίο;

section-footer

1028_tesla-5