iphone-7-jetblack

Το επόμενο θα συμπέσει με τα δέκα χρόνια. Και είναι λογικό να ετοιμάζονται, κάποιες έστω, πραγματικές καινοτομίες. Τι μάθαμε λοιπόν σήμερα; Πως το ένα από τα μοντέλα, μάλλον το τρίτο, θα έχει οθόνη OLED. Και πως δεν θα χρειάζεται να φορτίσουμε ξανά. Δηλαδή;

Από τα χείλια του υπεύθυνου της ιαπωνικής Sharp, του ανθρώπου που έχει τις πληφορίες, μαθαίνουμε πως ετοιμάζεται παραγωγή σε OLED, ένα βήμα που αποφεύγει εδώ και χρόνια η εταιρία. Η εταιρία ανήκει άλλωστε την ‘μητρική’ της, το Foxconn Technology Group. Η εν λόγω κύριος μίλησε στο πανεπιστήμιο Tatung University και όταν ακούς τον CEO της Sharp, τον κ. Jeng-wu Tai, να μιλά για OLED και iPhone, ακούς.

Ο Jeng-wu Wait είπε δημόσια: “The iPhone has been evolving and now it is switching from LTPS (low-temperature poly-silicon) to OLED panels. We don’t know whether Apple’s OLED iPhones will be a hit, but if Apple doesn’t walk down this path and transform itself, there will be no innovation. It is a crisis but it is also an opportunity.”

“We are now building a new [OLED] facility in Japan. We can make [OLED panels] in the U.S. too. If our key customer demands us to manufacture in the US, is it possible for us not to do so?”

Τα iPhones θα είναι τρία το 2017, δύο με οθόνες LTPS και μια με OLED. Λογικά το iPhone Pro.

iphone-8

Ταυτόχρονα, στην αναφορά  του Nikkei Asian Review μαθαίνουμε πως το iPhone 8 θα έχει ασύρματη φόρτιση εάν θα έχουν καλά αποτελέσματα στα modules, όπως λέει το Nikkei. Κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν.

Πριν δούμε το iPhone 6 και 6 Plus υπήρχε η πλήροφορία για scratch-resistant sapphire γυαλί αλλά η εταιρία, η GT Advanced Technologies δεν έδωσε τα αποτελέσματα και έτσι είχαμε τη χρήση “ion-strengthened” γυαλιού. Το ίδιο είχε γίνει με το iPhone 7 Plus σε πρωτότυπα να έχει smart connector κάτι που δεν έγινε. Η τεχνολογία πάντως θα επιτρέπει σε όσους έχουν θέμα με τη θύρα Lightning θύρα χωρίς τη θύρα ακουστικών.

Το iPhone 8 δεν θα έχει λογικά bezels, το Touch ID κάτω από την οθόνη και OLED λοιπόν. Για να δούμε.