Με την αύξηση στις πωλήσεις 4K Ultra HD TVs, το 4K hardware αρχίζει να γίνεται μια ‘κοινή επίλογή’. Τι γίνεται με τα φυσικά media; Τι γίνεται με τα Ultra HD Blu-ray players και τους δίσκους; Πέτυχε το νέο μέσο με τα 128Gb χωρητικότητα;

Το Ultra HD format λανσάρεται για πρώτη φορά μόλις πέρυσι το 2016. Και τα πρώτα νούμερα είναι σημαντικά: μιλάμε για 80,000 UHD Blu-ray players, με μοντέλα από τις Samsung, Philips, Panasonic, όπως και το Microsoft Xbox One S.

Τίτλοι; Έφτασαν τους 90 και οι 4K titles τίτλοι έφτασαν ήδη τα $25 εκατομμύρια σε πωλήσεις ενώ μιλάμε για ένα εκατομμύριο τεμάχια, μεγαλύτερο νούμερο από το standard blu-ray format.

Έξι από τα βασικά στούντιο έχουν μπει στο Ultra HD Blu-ray format: Fox, Lionsgate, Paramount, Universal, Warner και Sony ενώ μόνο η Walt Disney δεν έχει ρίξει τίτλους.

Στις δε Ultra HDTVs φέτος αναμένεται αύξηση 80% και άλλο 40% τον επόμενο χρόνο ενώ το 50% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ θα έχουν 4K Ultra HD capable TVs μέχρι το 2020.

Φυσικά η μάχη για το Ultra HD format είναι οι υπηρεσίες streaming όπως οι Netflix και Amazon Video έστω και αν τα νέα είναι καταπληκτικά για όσους έχουν έναν στόχο: την καλύτερη δυνατή εικόνα.