Η HP θα πάρει το θρόνο της Lenovo. Όλα δείχνουν πως θα είναι η top notebook εταιρία για το 2017. Τα Digitimes Research έκανε τους υπολογισμούς και βρήκε πως το 2016 ήταν η χρονιά ανόδου για τα PC. Η HP για το σύνολο του περασμένου έτους ήταν πίσω από τη Lenovo μόνο κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες. Το 2016 λοιπόν ήταν μια χρονιά-κλειδί. Γιατί όμως θα πάρει κεφάλι η εταιρία;

Ο λόγος είναι πως η αγορά consumer πέφτει και η HP όπως λένε οι αναλυτές θα κερδίσει από το rebound της corporate αγοράς που έρχεται παγκοσμίως. Η εταιρία το 2017 θα αντικαταστήσει τη Lenovo στην κορυφή και αναμένεται να πουλήσει 36 εκατομμύρια notebooks το 2017 ενώ μόνο η Quanta θα έχει το 35% των πωλήσεων της HP σε παραγγελίες notebook το 2017. Οι εταιρίες Wistron και Compal Electronics θα έχουν από ένα τέταρτο των παραγγελιών της HP με βάση τις προγραμματιζόμενες παραγγελίες.

Η δε Lenovo έχει πρόβλημα με τις παραγγελίες της από την αγορά της Κίνας που το 2017 θα πέσουν λόγο του εσωτερικού ανταγωνισμού από Huawei και Xiaomi. Οι αναλυτές προβλέπουν πως θα πέσουν οι πωλήσεις κατά δύο εκατομμύρια τεμάχια το 2017 για τη Lenovo. Συνολικά οι πωλήσεις notebook έπεσαν κάτω από τα 150 εκατομμύρια τεμάχια το 2016 και θα έχουν μια μικρή πτώση και το 2017, λέει το Digitimes Research.