Τα βραβεία της Χρονιάς είναι εδώ, στην ώρα τους. Και φέτος όπως κάθε χρόνο, μεγάλες και μικρότερες εταιρίες έδωσαν τη μάχη της για να κερδίσουν σε μια δύσκολη ‘αρένα’, αυτή του hi fi. Τι είχαμε λοιπόν; Δείτε!

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2017-2018
KEF LS50 Wireless

Πρόκειται για μια ευέλικτη λύση all-in-one ενεργού ηχείου που παίζει μουσική από το δίκτυο, είναι συμβατό με Bluetooth aptX και Tidal και διαχειρίζεται hi-res μουσική επιπέδου έως και 192ΚHz/24bit μέσω θύρας USB. Επιπλέον, εάν τις χρειάζεστε, υπάρχουν οπτική ψηφιακή και αναλογική είσοδος γραμμής.

Ένας εντυπωσιακά ισχυρός ενσωματωμένος ενισχυτής 230W οδηγεί άμεσα τα ηχεία, ενώ το εξελιγμένο ομοκεντρικό μεγάφωνο Uni-Q, με μιντ/γούφερ και τουίτερ, δημιουργεί μια ευρεία στερεοφωνική εικόνα με υψηλή ακρίβεια.

Το νέο ηχείο διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του παθητικού μοντέλου LS50, που είχε βραβευτεί από την EISA, και πόσο ειδικά τώρα σ’ έναν κόσμο χωρίς καλώδια αυτό το νέο μοντέλο έχει μεγάλη σημασία.

EISA BEST VALUE LOUDSPEAKER 2017-2018
DALI SPEKTOR 6

Τα πιο μεγάλα και πιο ακριβά ηχεία δεν είναι πολύ καλύτερα από αυτό. Η ναυαρχίδα της σειράς SPEKTOR της DALI έχει έναν σοβαρά μεγάλο ήχο χάρη στη υψηλή, στιβαρή καμπίνα του -που διατίθεται σε μοντέρνα μαύρο και καρυδιάς φινιρίσματα- και σ’ ένα υψηλής ποιότητας μεγάφωνο που φοράει.

Το μαλακού θόλου τουίτερ είναι εξελιγμένο πέρα από την κατηγορία τιμής του και τα διπλά μεγάφωνα μεσαίων/χαμηλών από ίνες ξύλου ακούγονται απροσδόκητα πολιτισμένα, και μπορούν πραγματικά και να ταρακουνήσουν ένα δωμάτιο.

Αυτό το προσιτό ηχείο είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από ό, τι έχει δικαίωμα να είναι, ενώ είναι παράλληλα εκπληκτικά φιλικό ως προς το χώρο ακρόασης.

EISA BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2017-2018
Dynaudio Contour 20

Ένα εξαιρετικής κατασκευής ηχείο βάσης, το Contour 20 ακούγεται πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται.

Είναι το τελευταίο μοντέλο μιας μακράς σειράς ηχείων βάσης Contour, που ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Είναι το πρώτο ηχείο που φοράει το εξαιρετικό τουίτερ Esotar2 της Dynaudio που σε συνδυασμένο με ένα μιντρέιτζ/γούφερ μεγάφωνο με κώνο MSP που είναι βιδωμένα σε μια μεγάλου πάχους μπάφλα από αλουμίνιο, το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ένας υπέροχα λυρικός αλλά ακριβής ήχος, με εκπληκτικά βαθιά μπάσα.

Τα καμπυλωτά άκρα του εξαιρετικού φινιρίσματος της καμπίνας ολοκληρώνουν μια πολύ όμορφη εικόνα.

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2017-2018
Q Acoustics Concept 500

Οι κατασκευαστές προσιτών ηχείων συχνά δυσκολεύονται όταν πρόκειται να φέρουν στην αγορά κάτι πιο ακριβό, αλλά όχι η Q Acoustics.

Το Concept 500 είναι ένα ελκυστικό νέο ηχείο δαπέδου που χρησιμοποιεί ειδικά βελτιστοποιημένα μεγάφωνα και καμπίνα. Αυτό το κομψό νέο ηχείο έρχεται σε μια επιλογή από λευκό ή μαύρο γλιστερό φινίρισμα, έχοντας για αντίθεση επιφάνειες από πραγματικό ξύλο.

Το ειδικό τουίτερ συνδυάζεται άψογα με τα διπλά μεγάφωνα μεσαίων/χαμηλών, που είναι τοποθετημένα μέσα σε μια στιβαρή, πολλών δεσιμάτων και ειδικής απόσβεσης με τζελ καμπίνας. Αυτό το ηχείο ακούγεται ξεκάθαρα καλύτερο από την τιμή του, έχοντας έναν ουδέτερο αλλά μουσικό ήχο

EISA HEADPHONES 2017-2018
Denon AH-D7200

Όταν πρόκειται για ακουστικά, δεν μπορείτε να βάλετε τιμή στην άνεση. Χάρη στις ελαφριές καμπίνες καρυδιάς και στη στέκα από δέρμα προβάτου, αυτά τα ακουστικά φοριούνται πολύ ευχάριστα και ο ήχος του είναι επίσης ακούγεται πολύ εύκολος στο αυτί.

Τα Denon AH-D7200 ακούγονται φανταστικά και πλούσια, ιδανικά για εκτεταμένες ακροάσεις της αγαπημένης σας μουσική. Οι νέοι οδηγοί FreeEdge, τοποθετημένοι σε μια κλειστή καμπίνα με αφρώδες υλικό μνήμης – δίνουν μεγάλη λάμψη στη μουσική, καθώς ο ήχος δεν φθάνει ποτέ στην περιοχής της σκληρότητας.

Αυτή είναι μια μεγάλη συνεισφορά της Denon στον καλό ήχο.

EISA DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
Pro-Ject Pre Box S2 Digital

Αυτό το μικρό κουτί δείχνει ότι -στον κόσμο του ψηφιακού ήχου- το λιγότερο μπορεί να είναι περισσότερο. Ο μακρύς του κατάλογος χαρακτηριστικών περιλαμβάνει πλήρη λειτουργικότητα ως προενισχυτή και τα τελευταία τσιπ DAC της ESS Sabre σε σχεδιασμό dual mono.

H συσκευή διαχειρίζεται τα πάντα, μπορεί να αναγνωρίσει αρχεία από DSD512 έως PCM ανάλυσης 768ΚHz/32bit, αλλά ξέρει να αποκωδικοποιεί και αρχεία MQA. Τα υψηλής ποιότητας παθητικά του εξαρτήματα, ο ενσωματωμένος ενισχυτής ακουστικών και ένα πλήθος επιλογών ψηφιακών φίλτρων ολοκληρώνουν τη μεγάλη εικόνα της συσκευής.

Με ανοιχτό και εκφραστικά φυσικό χαρακτήρα αλλά και με εξαιρετική ευελιξία, το Pre Box S2 Digital ακούγεται μεγαλύτερο και πιο τολμηρό από ό,τι δείχνει – κάτι που το κάνουν ένα από τα καλύτερα οικονομικά hi-fi.

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2017-2018
Pro-Ject Essential III Flexi-Range

Ένα μεγάλο βήμα για τη βινυλική σκάλα, η σειρά Flexi-Range της Pro-Ject έχει έξι διαφορετικά μοντέλα για να καλύψουν κάθε επίδοξο χρήστη του βινυλίου.

Από τη εξαιρετικής αξίας Essential III έως το πλήρως φορτωμένο πικάπ Record Master – με ηλεκτρονικό έλεγχο ταχύτητας, ενσωματωμένο phono stage, μετατροπέα αναλογικού σε ψηφιακό και έξοδο USB – υπάρχει κάποιο μοντέλο για όλους.

Ακόμα η σειρά έχει μοντέλο με Bluetooth aptX. Κάθε πικάπ έρχεται με μια κεφαλή Ortofon OM10, που έχει καλύτερο ήχο από τον προκάτοχό της.

Με επιλογές κόκκινου, μαύρου ή λευκού γυαλιστερού φινιρίσματος, η σειρά Essential IIΙ έχει στυλ που ταιριάζει με τον ωραίο ήχο της.

EISA HIGH-END TURNTABLE 2017-2018
ELAC Miracord 90

Ένα μεγάλο βήμα για τη βινυλική σκάλα, η σειρά Flexi-Range της Pro-Ject έχει έξι διαφορετικά μοντέλα για να καλύψουν κάθε επίδοξο χρήστη του βινυλίου.

Από τη εξαιρετικής αξίας Essential III έως το πλήρως φορτωμένο πικάπ Record Master – με ηλεκτρονικό έλεγχο ταχύτητας, ενσωματωμένο phono stage, μετατροπέα αναλογικού σε ψηφιακό και έξοδο USB – υπάρχει κάποιο μοντέλο για όλους.

Ακόμα η σειρά έχει μοντέλο με Bluetooth aptX. Κάθε πικάπ έρχεται με μια κεφαλή Ortofon OM10, που έχει καλύτερο ήχο από τον προκάτοχό της.

Με επιλογές κόκκινου, μαύρου ή λευκού γυαλιστερού φινιρίσματος, η σειρά Essential IIΙ έχει στυλ που ταιριάζει με τον ωραίο ήχο της.

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2017-2018
Hegel Röst

Μην αφήνετε τις λεπτές αναλογίες του να σας ξεγελάσουν, γιατί εδώ είναι ένας ενισχυτής με ζωντανό ήχο που συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα πηγών.

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κύκλωμα SoundEngine της Hegel ανοίγει ένα παράθυρο από καθαρό γυαλί στη μουσική, ενώ κάτω από το καπό υπάρχει μια γροθιά ισχύος 80W που είναι αρκετή για να οδηγήσει τα περισσότερα μεγάφωνα.

Ο ενισχυτής έχει ενσωματωμένο DAC, λειτουργικότητα AirPlay, USB και DLNA – ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε μουσική απευθείας από το οικιακό σας δίκτυο.

Η «μεταξένια» του εργονομία τον κάνουν ευχάριστο στη χρήση, ενώ ο έλεγχος μέσω IP του δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και αυτοματισμούς

EISA BEST VALUE AMPLIFIER 2017-2018
NAD C 338

H NAD είναι διάσημη για τους ισχυρούς ενισχυτές της που το βάρος τους ξεπερνάει τα βατ τους – αλλά ο C 338 φέρνει μια εντελώς νέα διάσταση στην εταιρία.

Είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος ενισχυτής στον κόσμο με ενσωματωμένο Chromecast, λαμβάνοντας δικτυακά τις περισσότερες και σημαντικότερες υπηρεσίες και μουσικές ροές. Παρά το λεπτό του μέγεθος, η βαθμίδα ισχύος του ενισχυτή είναι τάξης Δ , έχει ισχύ 50W ανά κανάλι.

Ο ενισχυτής προσφέρει σχεδόν κάθε είσοδο που θα χρειαστείτε, όπως Bluetooth, οπτική/ομοαξονική, phono MM και αναλογική σε επίπεδο γραμμής. Έχει ακόμη και ενισχυτή ακουστικών, ενώ τίποτα άλλο δεν μπορεί να τα βάλει με την απόδοσή του στην τιμή που κυκλοφορεί.

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2017-2018
Marantz SA-10 & PM-10

Είναι οι ναυαρχίδες του φημισμένου κατασκευαστή, ένα CD player και ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής, που κάνουν την Marantz να φτάνει σε νέα υψηλά επίπεδα καινοτομίας και ηχητικής απόδοσης.

Το SA-10 παίζει SACD, CD και ψηφιακά αρχεία σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, χάρη στην ψηφιακή επεξεργασία Marantz Musical Mastering, η οποία χρησιμοποιεί προσαρμοσμένα κυκλώματα και λογισμικό για να πραγματοποιήσει πραγματική μετατροπή 1bit.

Ο νέος PM-10 είναι ο πρώτος ενισχυτής τάξης Δ της εταιρείας, που διαθέτει υπερσύγχρονα κυκλώματα ισχύος Ncore για έναν εξαιρετικά δυνατό, χαμηλών παραμορφώσεων, ήχο.

Οι δύο συσκευές μαζί δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό

EISA HI-FI INNOVATION 2017-2018
Devialet Gold Phantom

Το «Gold» είναι μια σημαντική εξέλιξη του επαναστατικού ενεργού ηχείου Phantom της Devialet.

Εξοπλισμένο με μοναδικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας εκπληκτικής ισχύος 4500W από τον ενισχυτή ADH (Analogue/Digital Hybrid) και διαχείρισης του μπάσου με το σύστημα SAM, οι θόλοι των γούφερ παράγουν μια μαζικά εκτεταμένη διέγερση χαμηλών, ενώ το νέο τουίτερ από τιτάνιο προσφέρει γλυκά ηχητικά πρίμα.

Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει AirPlay, Bluetooth και Spotify Connect, αλλά και Ethernet όπως και οπτική ψηφιακή είσοδο.

Το hi-fi δεν είχε ποτέ δεν έχει τόσο πολύ καινοτομία και μάλιστα συσκευασμένη σε τόσο δυνατή και κομψή μονάδα.

EISA MULTIROOM NETWORK PLAYER 2017-2018
Yamaha WXC-50

Παρά τις μειωμένες διαστάσεις του, αυτός ο νέος δικτυακός προενισχυτής είναι ένας «Ελβετικός σουγιάς» που εκτελεί ένα ευρύ φάσμα ρόλων.

Λειτουργεί ως αυτόνομο streamer και ως DAC/προενισχυτής, ενώ έχει πλήρη λειτουργικότητα multiroom μέσω του έξυπνου συστήματος δικτύωσης MusicCast της Yamaha.

H μουσική του μπορεί να ακούγεται παντού γύρω ή μέσα στο σπίτι, από συμβατές συσκευές, και ο έλεγχός τους γίνεται από μια εύχρηστη εφαρμογή στο κινητό μας. Το WXC-50 υποστηρίζει τα πάντα, από αρχεία διπλού DSD έως αρχεία FLAC υψηλής ανάλυσης, καθώς και όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες streaming μουσικής.

Είναι ένας προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσετε το δικό σας multiroom σύστημα.

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
RHA Dacamp L1

Αυτή η νέα εταιρεία έχει χτυπήσει διάνα με το πρώτο φορητό DAC και ενισχυτή ακουστικών που κατασκεύασε. Παρέχεται με όλα τα καλώδια που χρειάζονται για να συνδεθεί ψηφιακά με την κινητή συσκευή σας, ενώ παράλληλα διαθέτει και οπτική ψηφιακή είσοδο.

Οι audiophiles θα αγαπήσουν την balanced έξοδο ακουστικών, παράλληλα με την κανονικό mini jack των 3,5mm, αλλά και την μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του που είναι δέκα ώρες.

Τα υψηλής ποιότητας τσιπάκια DAC της ESS αποδίδουν έναν λεπτομερή και ζωντανό ήχο, ενώ το ανθεκτικό περίβλημα από αλουμίνιο της συσκευής, την κάνουν να δείχνει κομψή.

Για τη μουσική εν κίνηση… είναι μια καταπληκτική επιλογή.