To νέο Nissan LEAF εμφανίστηκε στο Nissan Futures 3.0 event στο Oslo της Νορβηγίας. Εξοπλισμένο με τις τεχνολογίες Intelligent Mobility, ProPILOT driver assistance αλλά και bi-directional σύστημα φόρτισης κάτι που σημαίνει πως όταν δεν κινείται μπορεί να δίνει ενέργεια σε σπίτια και γραφεία με την τεχνολογία Vehicle to Grid, είναι όντως, η επόμενη ημέρα.

Στις κύριες βελτιώσεις τοτ Nissan LEAF η βελτιωμένη αυτονομία στα 378 χιλιόμετρα ενώ μπορεί και χρησιμοποιεί στο σύστημα φόρτισης CHAdeMO Quick Charging της Ευρώπης. Νέα η μπαταρία των 40 kWh Li-ion που από το alert στο 80% φτάνει σε 40 λεπτά με quick charging (50kW), σε 5.5 ώρες με 7.5 kW φορτιστή και σε 8 ώρες με 6 kW όπως και σε 16 hours με οικιακή 3 kW φόρτιση.

Το σύστημα για να ‘δίνει ενέργεια, το “mobile power unit complete with unique bi-directional charging” είναι σίγουρα σημαντική εξέλιξη ενώ το ProPILOT βοηθάει πάρα πολύ σε ποικιλία από scenarios για stress-free κίνηση.

Νέος και επανασχεδιασμός και sleek πιο δυναμικό look και aerodynamics ενώ μέσα, κάπως βαρετά, μόνο με μια full-colour, 7αρα, TFT που όμως έχει την τεχνολογία Safety Shield. Ενσωματωμένα και τα Apple CarPlay και Android Auto.

Στην Αγγλία για £26,490.