Στο βίντεο θα δείτε την εικόνα του αεροπορικού ‘συστήματος’ που θα βλέπετε για τα επόμενα 40 χρόνια να πετά στους ουρανούς όλου του κόσμου! Και μια ιστορική ημέρα. Στις 18 Δεκεμβρίου λοιπόν, το πρώτο πρωτότυπο του V-280 Valor, με αριθμό N280BH πραγματοποίησε την πρώτη ever πτήση στο Bell Helicopter Amarillo Assembly Center των ΗΠΑ.

Η Bell Helicopter έδωσε και βίντεο αλλά και εικόνες του Valor με τους ‘ανακλινόμενους’ κινητήρες T64-GE-419 όμως, και δη το μετάδοση, να είναι ελαφρώς κρυμμένοι. Η μεγάλη καινοτομία του ελικοπτέρου/αεροσκάφους είναι πως σε αντίθεση με το V-22 του οποίου αλλάζουν θέση ΟΛΟΙ οι κινητήρες, στο V-280 περιστρέφεται μόνο η μετάδοση.

Το V-280 Valor είναι η πρόταση της Bell για να κερδίσει το κολοσσιαίο πρόγραμμα U.S. Army Joint Multi-Role Technology Demonstrator (JMR-TD), είναι ένα demonstration που θα οδηγήσει σε χιλιάδες παραγγελίες στα πλαίσια του Future Vertical Lift (FVL). Με αυτό το πρόγραμμα θα αντικατασταθεί το Sikorsky UH-60 Black Hawk αλλά και το Boeing AH-64 Apache

Έχει πλήρωμα 4, μπορεί να μεταφέρει 14 στρατιώτες με ταχύτητα 280 κόμβους και έχει ΄τελική’ 300 κόμβους όπως και εμβέλεια 2,100 ναυτικά μίλια με εμβέλεια μάχης 500 έως 800 ναυτικά μίλια.

Δείτε περισσότερα εδώ.