Κι όμως πέρασαν 20 χρόνια. Κι όμως, ένα μεγάλο ρεκόρ έσπασε. Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της σειράς Gran Turismo ξεπέρασαν τα 80,4 εκατομμύρια μέσα στα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των FIA Gran Turismo Championships, που έχει δημιουργήσει η Polyphony Digital Inc. σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), τον παγκόσμιο φορέα εποπτείας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δείτε και το το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια γεύση από την Παγκόσμια Gran Turismo περιοδεία, με την αρχή να γίνεται στο θρυλικό Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας.

Ο KazunoriYamauchi, δημιουργός της σειράς Gran Turismo, σχολίασε τα εξής:

“Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι στα 20 χρόνια της σειράς έχουν παιχτεί 80.4 εκατομμύρια αντίτυπα του Gran Turismo. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σκέφτομαι τον απίστευτο χρόνο που έχει επενδύσει ο κόσμος στα παιχνίδια μας! Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και την εκτίμησή μου προς την κοινότητα, καθώς και τους στενούς μας φίλους και τους υποστηρικτές μας στον κλάδο της μηχανοκίνησης. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αποτυπώνουμε και να δημιουργούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αυτοκίνητα και το περιβάλλον στα παιχνίδια μας, καθώς και να χαρίζουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διασκέδασης και ψυχαγωγίας στα χρόνια που θα έρθουν.”

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, η Polyphony διοργάνωσε ένα ειδικό event για την παγκόσμια περιοδεία του Gran Turismoστους 24ωρους αγώνες του Νίρμπουργκρινγκ, που λαμβάνουν χώρα στην περίφημη –μήκους 20 χιλιομέτρων– πίστα Νορντσλάιφε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Τριάντα από τους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς Gran Turismo προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σε μια σειρά αγώνων επίδειξης για το Nations Cup και το ManufacturerSeries – τους δύο διαγωνισμούς που σχηματίζουν μαζί το FIA Gran Turismo Championships.

Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνίου. Οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από εβδομαδιαίους αγώνες που θα αποτελούν μια μηνιαία “σεζόν”.

Οι καλύτεροι οδηγοί από τις πέντε σεζόν της χρονιάς θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στις ζωντανές τελικές διοργανώσεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, ενώ οι κορυφαίοι παίκτες θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό αργότερα μέσα στο έτος. Οι μεγάλοι νικητές του FIA Gran Turismo Championships θα παραλάβουν τα βραβεία τους στο λαμπερό FIA Awards Dinner, στην Αγία Πετρούπολη τον Δεκέμβριο.