Φαίνεται πως τα νούμερα δίνουν στη Huawei μια θέση σημαντική. Η εταιρία ξεπέρασε την Apple σε παγκόσμια νούμερα smartphone για το 2ο Τρίμηνο φέτος και τα μαντάτα τα έχουμε από την Gartner. Συγκεριμένα…

… η Huawei κατά την Gartner είναι πιο πάνω ενώ συνολικά τα smartphones σε χρήστες ανέβηκαν κατά 2% για να φτάσουν τις 374 εκατομμύρια μονάδες.

Η εταιρία από την Κίνα έχει στα smartphone το 13.3% με ~49.8 εκατομμύρια συσκευές ένα νούμερο στο + 9.8% σε σχέση με το ίδιο νούμερο πέρυσι. Η δε Apple έχει το 11.9% παγκόσμια από το 12.1% στο Q2 τοθ 2017) στις ~44.7 εκατομμύρια μονάδες iPhones.

Η Gartner δίνει και στη Samsung μια year-over-year μείωση κατά 12.7% αν και τα Galaxy smartphone είναι στο νούμερο ένα με 19.3% στο 2ο τρίμηνο φέτος από το 22.6% πέρυσι στην ίδια περίοδο: πουλήθηκαν ~72.3 εκατομμύρια. Η δε Gartner λέει πως η κορεατική εταιρία πιέζεται από “ever-growing competition from Chinese manufacturers”, ενώ λιγότεροι ζητούν τις ναυαρχίδες της.

“Huawei continues to bring innovative features into its smartphones and expand its smartphone portfolio to cover larger consumer segments,” λέει ο διευθυντής ερευνών κ.Anshul Gupta σε δήλωση του. “Its investment into channels, brand building and positioning of the Honor devices helped drive sales. Huawei is shipping its Honor smartphones into 70 markets worldwide and is emerging as Huawei’s key growth driver ”, προσέθεσε.

Η δε Apple ετοιμάζει νέα iPhone πιέζεται πάντως να καινοτομήσει λένε οι ειδικοί…