Η Sony παρουσίασε σήμερα τα in-ear ακουστικά IER-Z1R και την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής DMP-Z1, μια νέα προσθήκη εξαίρετων προϊόντων ήχου που έρχεται για να διευρύνει τη Signature Series. Αυτά τα προϊόντα αξιοποιούν δεκαετίες εμπειρίας στον ήχο και αναδεικνύουν με υπερηφάνεια την πολυετή, αδιάκοπη αναζήτηση της Sony για την τελειότητα στον ήχο. Η σειρά προϊόντων Signature Series εξελίσσει τον ήχο σε μια εντελώς καινούργια διάσταση — δεν τον ακούτε απλώς, τον νιώθετε κιόλας!

One Signature Sound

H Sony, τηρώντας τη δέσμευσή της στην καινοτομία του ήχου, δημιούργησε μια σειρά προϊόντων, τη Signature Series, η οποία ξεπερνά όλα όσα προηγήθηκαν. Η επιδίωξη της αναπαραγωγής ήχου στην απόλυτη τελειότητα συνεπάγεται τη δυνατότητα διαχωρισμού κάθε μικροδιαφοροποίησης στη μουσική με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα — ακόμα και τη φυσική παρακμή των νοτών που σταδιακά εξασθενούν και φτάνουν στη σιγή. Η νέα σειρά της Signature Series προσφέρει εκπληκτικά πιστή αναπαραγωγή ήχου που είναι αναμφισβήτητα ευκρινής και εκφραστική, όπου αναπαράγονται με αποτελεσματικό τρόπο ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες και διαφορές των μικρο-ήχων και μεγαλύτερες κλίμακες σε υψηλότερη δυναμική.

Εφαρμόζεται η προηγμένη τεχνολογία ρύθμισης του χώρου του ήχου για τη λεπτομερή ρύθμιση της ροής του αέρα στο πίσω μέρος των μονάδων οδήγησης. Ο εξαερισμός ρυθμίζεται με ακρίβεια μέσω της σύνδεσης ενός ακουστικού σωλήνα στην εκτεταμένη ακουστική κοιλότητα πίσω από τη μονάδα οδήγησης. Αυτή η μοναδική μέθοδος ρύθμισης του ήχου της Sony αναπαράγει μια μεγάλη γκάμα ήχων με πλούσιους και φυσικούς τόνους μεσαίου εύρους, και προσφέρει μια ισορροπημένη απόκριση συχνότητας από χαμηλές σε υψηλές συχνότητες και ομαλή αναπαραγωγή ήχου.

Δίκτυο που σχεδιάστηκε με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας

Στα IER-Z1R χρησιμοποιήθηκε ένας αποκλειστικός πυκνωτής μεμβράνης audio grade της Sony για μίξη κυκλωμάτων δικτύου που χαρίζει ραφιναρισμένο ήχο με χαμηλή αλλοίωση. Αυτός ο πυκνωτής μεμβράνης αναπτύχθηκε έπειτα από πολυάριθμες δοκιμές ακρόασης. Χρησιμοποιήθηκε, επίσης, ένα συγκολλητικό audio grade που ανέπτυξε αποκλειστικά η Sony ώστε να μειωθεί η απώλεια στην ηχητική διαδρομή.

Ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής DMP-Z1 της σειράς Signature Series

  • Απόδοση εξαιρετικής ποιότητας με ήχο υψηλής ανάλυσης. Συμβατή με DSD Native μέχρι 11,2 MHz για ισορροπία και απλή απόληξη
  • Ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής με ενσωματωμένη μπαταρία και ενισχυτή ακουστικών υψηλής ποιότητας.
  • Ποιότητα ήχου ‘Stationary class’ και έξοδος ισχύος ακουστικών, επίχρυσο περιστροφικό χειριστήριο έντασης της Sony με διπλό DAC και αναλογικό ενισχυτή
  • Ανεξάρτητο σύστημα μπαταρίας αποτελούμενο από 5 πέντε στοιχεία
  • Σκελετός αλουμινίου σε σχήμα H και βελτιωμένος σχεδιασμός ηχητικού κυκλώματος
  • Διαθέτει 256GB χώρο αποθήκευσης με υποδοχές για dual micro SD

Ήχος υψηλής ανάλυσης με τη συσκευή μουσικής αναπαραγωγής DMP-Z1

Η DMP-Z1 συνδυάζει την υπερ-υψηλή ποιότητα ήχου, τον κορυφαίο σχεδιασμό και τη βελτιωμένη χρηστικότητα και αποτελεί μια εξαιρετική συσκευή μουσικής αναπαραγωγής τελευταίας τεχνολογίας που φέρνει ανώτερης ποιότητας ήχο και ισχύ στον ενισχυτή ακουστικών, όπου επιθυμείτε. Η συσκευή DMP-Z1 φτάνει σε νέα επίπεδα ποιότητας ήχου και επιτυγχάνει βέλτιστη αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης (έως native DSD 11,2MHz/PCM 384 kHz/32bit) και περίπου 1500mW (16Ω) ισχύ εξόδου ακουστικών για μια προσωπική, κορυφαία ακουστική εμπειρία.

Καθώς το σήμα του ήχου περνάει απευθείας μέσα από το χειριστήριο έντασης, η ποιότητα του ήχου επηρεάζεται και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του ακουστικού σχεδιασμού. Η συσκευή DMP-Z1 χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο αναλογικό περιστροφικό χειριστήριο έντασης, που έχει τροποποιήσει η Sony, με επικάλυψη χαλκού και στη συνέχεια με επικάλυψη χρυσού και το οποίο στηρίζει την ένταση για τέσσερεις ξεχωριστές διαδρομές ήχου (L+ / L- / R+ / R-). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η καθαρότητα του σήματος καθώς και ότι η συσκευή DMP-1 αναπαράγει διαυγή και καθαρά φωνητικά, δεδομένου ότι μεγιστοποιεί την απόδοση του τσιπ DAC διατηρώντας όλες τις πληροφορίες από την πηγή του ήχου ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα έντασης.

Η DMP-Z1 διαθέτει διπλό DAC και αναλογικό ενισχυτή για να διασφαλίζεται η υψηλή έξοδος ισχύος των ακουστικών και η υψηλή ποιότητα ήχου. Χρησιμοποιεί το τσιπ των Asahi Kasei Microdevices AK4497EQ DAC, ένα παγκοσμίως γνωστό DAC IC και το τσιπ ενισχυτή TI TPA6120A2, ένα επίσης κορυφαίο τσιπ ενισχυτή ακουστικών IC.

Ανεξάρτητο σύστημα ισχύος

Η συσκευή αναπαραγωγής DMP-Z1 διαθέτει ένα ανεξάρτητο σύστημα ισχύος με συνολικά πέντε στοιχεία μπαταρίας, παρέχοντας ανεξαρτησία και σταθερή ισχύ στο ψηφιακό και το αναλογικό μπλοκ. Η ανεξάρτητη αναλογική μπαταρία έχει ένα απλό κύκλωμα που παρέχει ρεύμα στον ενισχυτή των ακουστικών. Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία μπαταρίας αποδίδει αθόρυβο, καθαρό και ισχυρό ήχο. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν τη λειτουργία ισχύος της συσκευής από ρεύμα σε μπαταρία αγγίζοντας απλά το κουμπί της μπαταρίας ή το κουμπί του ρεύματος στη διεπαφή χρήστη της οθόνης αφής της DMP-Z1.

Μονοκόμματος σκελετός και πλαίσιο αλουμινίου σε σχήμα Η

Ο σκελετός αλουμίνιου σε σχήμα Η της συσκευής DMP-Z1 προλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκαμπτη δομή πλαισίου που εξαλείφει τη δόνηση και μειώνει την αντίσταση, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο καθαρή και ισχυρή απόδοση σε χαμηλές συχνότητες. Επιπλέον, η απομόνωση του ταμπλό του ενισχυτή, διαχωρίζοντας πραγματικά το ταμπλό του ενισχυτή από το κυρίως ταμπλό με τον σκελετό σε σχήμα Η, μειώνει περαιτέρω τον θόρυβο που θα επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Αυτή η απομόνωση εμποδίζει τον θόρυβο και παρέχει περιοχές γείωσης σε κάθε ταμπλό μέσω της σύνδεσης με το πλαίσιο, χαρίζοντας στον ακροατή διαυγή ήχο χωρίς αλλοιώσεις.

Δική σας η μουσική, δικός σας και ο τρόπος ακρόασης

Πρώτη φορά σε ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, οι ακροατές μπορούν να εξατομικεύσουν τον ήχο που προτιμούν με το DSD Remastering Engine που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μετατρέπουν όλες τις πηγές μουσικής PCM σε DSD 5,6MHz. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε εύκολα το DSD Remastering Engine στη διεπαφή χρήστη. Μια νέα λειτουργία που αναπτύχθηκε πρόσφατα για την επεξεργασία βινυλίων, το Vinyl Processor μπορεί να αναπαράγει τα ακουστικά φαινόμενα που είναι μοναδικά στα βινύλια. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το εφέ της αντήχησης του βραχίονα, η βελτίωση της ευαισθησίας που προκαλείται από τον πολύ ελαφρύ θόρυβο της επιφάνειας και ο πλούσιος χαρακτηριστικός ήχος, λόγω του ακουστικού μικροφωνισμού από τα ηχεία στο πικάπ.

Η DMP-Z1 περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία DSEE HX™ με έναν αλγόριθμο που βελτιώνει και συμπληρώνει την ικανότητα έκφρασης σε υψηλό εύρος. Χάρη στην τεχνολογία μηχανικής μάθησης της τεχνητής νοημοσύνης, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επιλέξουν τον τύπο βελτίωσης, επειδή επιλέγεται αυτόματα βάσει της ανάλυσης των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Κορυφαίος σχεδιασμός

Η DMP-Z1 διαθέτει κομψό, κορυφαίο σχεδιασμό που αποπνέει high-class πολυτέλεια σε κάθε συστατικό, με φινίρισμα καθρέπτη με επικάλυψη αλουμινίου στην επιφάνεια, περιστρεφόμενα κουμπιά για τη ρύθμιση της αναπαραγωγής με φινίρισμα αλουμινίου και επίχρυσο αναλογικό περιστροφικό χειριστήριο ήχου. Με υποδοχή για dual micro κάρτα SD, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 256 GB, σύνδεση USB Type-C™ και δέκτη BLUETOOTH, η DMP-Z1 προσφέρει βελτιωμένη χρηστικότητα με απλότητα στη λειτουργία.

Τα ακουστικά IER-Z1R θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες χώρες στην αγορά από τον χειμώνα του 2018.

Η συσκευή αναπαραγωγής DMP-Z1 θα είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2018.

Για προδιαγραφές των προϊόντων ανατρέξτε στις:

https://www.sony.co.uk/electronics/in-ear-headphones/ier-z1r

https://www.sony.co.uk/electronics/walkman/dmp-z1