Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα στο μέτωπο των τηλεοράσεων τα νέα από τη Sony. Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μόλις πριν…

…λίγες ώρες τη νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR, συμπεριλαμβανομένων των MASTER Series Z9K 8K και X95K 4K Mini LED, MASTER Series A95K, MASTER Series A90K και A80K 4K OLED και X90K 4K LED. Παράλληλα ανακοινώθηκε μια ενημέρωση λογισμικού για το premium soundbar HT-A7000, η οποία θα προσθέσει τις ευρέως αναγνωρισμένες δυνατότητες 360 Spatial Sound Mapping που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου HT-A9 το 2021.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την καινοτόμο λειτουργία όταν συνδέουν το sounbar με τα νέα ασύρματα πίσω ηχεία SA-RS5 της Sony, που θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2022, ή τα ήδη διαθέσιμα ασύρματα πίσω ηχεία SA-RS3S.

Με την υποστήριξη του Cognitive Processor XR™, το μοναδικό XR Backlight Master Drive ελέγχει με ακρίβεια τον οπίσθιο φωτισμό των Mini LED τελευταίας γενιάς στις σειρές Z9K και X95K για απίστευτη φωτεινότητα. Υπόσχονται ένα άνευ προηγουμένου δυναμικό εύρος με απίστευτα εκθαμβωτική φωτεινότητα και βαθύ μαύρο, καθώς και όμορφα φυσικούς μεσαίους τόνους χωρίς σχεδόν καμία λάμψη ή φωτεινούς δακτυλίους γύρω από τις λεπτομέρειες.

Στα ηλεκτρονικά, ο Cognitive Processor XR™ τροφοδοτεί επίσης το νέο πάνελ OLED της A95K με την τεχνολογία XR Triluminos Max, η οποία προσφέρει την ευρύτερη χρωματική μας παλέτα και αναπαράγει φυσικά όμορφες αποχρώσεις. Με εκατομμύρια μεμονωμένα, αυτοφωτιζόμενα pixel, η A95K προσφέρει περισσότερα χρώματα από ποτέ για μια εντελώς νέα εμπειρία θέασης.

Με την τεχνολογία 360 Spatial Sound Mapping της Sony, οι χρήστες μπορούν να αισθανθούν τον ήχο από κάθε κατεύθυνση και απόσταση. Χρησιμοποιώντας το Sound Field Optimization, το soundbar χρησιμοποιεί ενσωματωμένα μικρόφωνα για να μετρήσει έξυπνα το σχετικό ύψος και τη θέση της γραμμής ήχου και των πίσω ηχείων.

Η τεχνολογία 360 Spatial Sound Mapping δημιουργεί στη συνέχεια πολλαπλά «αόρατα» ηχεία συνθέτοντας ηχητικά κύματα με βάση πληροφορίες θέσης. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, το ευρύ «spatial» ηχητικό πεδίο της Sony γεμίζει κάθε μέρος του χώρου, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ίδια εμπειρία ήχου, όπου κι αν βρίσκονται στο δωμάτιο.