Ναι, ήρθε η ώρα. Τελικά δεν το παράτησαν. Η Qualcomm μπορεί να είχε μείνει με το γερασμένο Snapdragon 2100 chipset που μάλιστα είναι σε πολλά smartwatches τα τελευταία δύο χρόνια αλλά το Snapdragon Wear 3100 επιτέλους μας πάει next generation wearable!

Το Snapdragon Wear 3100 σε αντίθεση με το 2100 είναι low-power chipset ειδικά σχεδιασμένο για smartwatches και δεν είναι ‘παραπαίδι’ των μοντέλων για smartphones ενώ έχει επιτέλους 4 A7 “μεγάλους” cores, DSP όπως και νέον συνεπεξεργαστή – co-processor.

Ο 28nm QCC1100, ultra-low power co-processor χρειάστηκε δε να δουλευτεί για πέντε χρόνια ώστε να διορθώσει τα θέματα με την τεχνολογία των wearable με τοβ Snapdragon Wear 3100 να μειώνει την active power μέχρι και 20 φορές σε σχέση με τα σημερινά προϊόντα κάτι που σημαίνει… ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!

Η νέα τεχνολογία μπορεί να δουλεύει και GPS όπως και heart rate αισθητήρα για 15 ώρες με μια φόρτιση σε σχέση με τρεις σήμερα ενώ νέα smartwatches με τον επεξεργαστή θα μπορούν να δουλεύουν 36 με 60 ώρες με μια φόρτιση. Υπάρχει και power-saving traditional watch mode με το νέο ambient mode να αναλαμβάνει ο συνεπεξεργαστής.

Νέο και το PMIC (Power Management Integrated Circuit), νέας γενιάς NFC τσιπάκι σχεδιασμένο για τη δουλειά και custom SRAM. Το Snapdragon Wear 3100 είναι στην ουσία νέα πλατφόρμα χρειάζεται όμως και νέο Google’s Wear OS.

Τα πρώτα smartwatches με Snapdragon Wear 3100 θα έρθουν από τις Fossil Group, Montblanc, Louis Vuitton, με το Fossil Group να σημαίνει Michael Kors, Misfit, Marc Jacobs, Emporio Armani και Skagen από εταιρίες.