Μετά από μια σειρά από καθυστερήσεις η SpaceX φαίνεται πως είναι έτοιμη με το Crew Dragon. Το διαστημικό όχημα της εταιρίας έχει σαν στόχο σύμφωνα με τα όσα λέει η NASA μια εκτόξευση στις 2 Μαρτίου. Σχεδιασμένο για να πάει αστροναύτες στο διάστημα, το σκάφος και η πτήση θα είναι η πρώτη από μια σειρά αυτοματοποιημένων πτήσεων για να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του ‘οχήματος’.

Το διαστημικό σκάφος Crew Dragon έχει σαν βάση το SpaceX Dragon που στέλνει προμήθειες στον International Space Station από το 2012 αλλά έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους. Με carbon fiber θέσεις και… Alcantara, κλιματισμό και τέσσερα παράθυρα!

Η NASA έχει επιβεβαιώσει εκτόξευση 2:48 am στις 2 Μαρτίου από το Kennedy Space Center και θα φτάσει στον ISS μετά από 24 ώρες. Θα μείνει μερικές ημέρες και θα μεταφέρει 180 κιλά εφόδια στους αστροναύτες ενώ θα μεταφέρει πίσω δείγματα στις 8 Μαρτίου.

Η πτήση έχει ονομασία Demo-1 και είναι μέρος του NASA Commercial Crew Program με συμβόλαια και προς την SpaceX και προς την Boeing ενώ αν πάει καλά το Demo-1 η SpaceX πιστεύει πως μπορεί να φτάσει σε επανδρωμένες πτήσεις φέτος.

Η Boeing ετοιμάζει το CST-100 Starliner και τον Atlas V εκτοξευτήρα. Η NASA είχε δώσει συμβόλαιο στην SpaceX αξίας $2.6 δις το 2014 για το Crew Dragon ενώ η Boeing πήρε $4.2 δις από τη NASA για το Starliner και την ανάπτυξη του.