Το νέο Surface Pro X είναι ένα από τα νέα μοντέλα που η Microsoft ανακοίνωσε σε hardware event σήμερα. Και το νέο ήδη το είχε

…δώσει ο leaker Evan Blass.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν έχουμε νέο μοντέλο στη γραμμή Surface Pro.

Και έχουμε μια σχεδίαση next-gen με ένα 13αρι μηχανάκι που θα δίνει edge-to-edge PixelSense οθόνη, ανάλυση 2880×1920 pixels και 267 PPI. Πάρα πολύ λεπτή με 5.3mm πάχος σχεδίαση και 774 γραμμάρια βάρος.

Μέσα ένας Microsoft SQ1 επεξεργαστής με LTE Advanced σύνδεση. Είναι ένα custom chipset της Microsoft για το Surface Pro X με Snapdragon ARM επεξεργασή, με 7-watts ισχύ ενώ η Microsoft δούλεψε με την Qualcomm για καλύτερες επιδόσεις GPU. Το X υπόσχεται 2 teraflops ισχύ και έχει integrated AI engine. Συνολικά το Pro X δίνει 9 teraflops computing power.

Η εταιρία βάζει δε επιτέλους Type-C στη σειρά των Surface με δύο USB 3.2 Type-C στο Surface Pro X. Νέο είναι και το pen, το Surface Slim Pen. ε 4,096 pressure points και πιο λεπτή σχεδίαση.

Νέο και το keyboard, είναι το Surface Pro X Signature Keyboard και έχει χώρο για το Surface Slim Pen.

Μέσα έχει 16GB LPDDR4x RAM και μέχρι 512GB SSD, η εταιρία υπόσχεται 13 ώρες μπαταρία, έχει 11MP κάμερα πίσω και 5MP full HD μπροστά ενώ το audio είναι Dolby Atmos. Από $999, το Νοέμβριο στις ΗΠΑ.