Μετά από δύο επιτυχημένες αποστολές που κατάφεραν να πετύχουν την αποστολή τους στον πλανήτη Άρη, είναι η σειρά της NASA. Και είναι η πιο κρίσιμη αποστολή. Αν τα…

…καταφέρουν και οι Αμερικανοί θα έχουμε τρία υπερσύγχρονα νέα μέσα ώστε να πετύχουμε ως ανθρωπότητα να κερδίσουμε περισσότερες πληροφορίες για τον πλανήτη.

Τα ΗΑΕ έγιναν το πρώτο αραβικό κράτος που έφτασε στην Άρη με το Hope που πέτυχε την αποστολή του στις 9 Φλεβάρη. Η Κίνα τα κατάφερε την επόμενη ημέρα με το διαστημικό σκάφος Tianwen-1 που μπήκε σε τροχιά και θα επιχειρήσει να ‘κατεβάσει’ το δικό της lander σε μερικούς μήνες.

Και η NASA έχει στείλει το εντυπωσιακό της Perseverance rover που θα φτάσει με το ενσωματωμένο… ελικόπτερο στις 18. Θα έχει μάλιστα την αποστολή της καθόδου την ΙΔΙΑ ημέρα.

Δείτε το εντυπωσιακό trailer με το οποίο η NASA μας παρουσιάζει τα “εφιαλτικά” επτά λεπτά από τα οποία θα πρέπει να επιβιώσει το Perseverance. Αν πάνε όλα καλά το διαστημικό σκάφος με τους ‘επιβάτες’ του θα προσγειωθεί στον κρατήρα Jezero, μια λεκάνη με διάμετρο 45 χιλιόμετρα.

Κύριος στόχος της αποστολής NASA Mars 2020 είναι η αναζήτηση για σημάδια αρχέγονης ζωής, η συλλογή πετρωμάτων και εδάφους και η επιστροφή τους στη Γη όπως και η συλλογή, φυσικά, δεδομένων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!