Και τελικά έγινε. Η Sony μας αποκαλύπτει τη νεότερη προσθήκη στη σειρά φακών full-frame G Master της, τον ολοκαίνουργιο FE 50mm F1.2 GM που…

…θα βγει στην αγορά ως το μοντέλο SEL50F12GM. Η εταιρία υπόσχεται “προσφέρει εξαιρετική ανάλυση και το εντυπωσιακό εφέ bokeh της σειράς G Master της Sony, κορυφαίες δυνατότητες AF (αυτόματη εστίαση), αξιοπιστία και επαγγελματικό έλεγχο σε συμπαγή και ελαφριά σχεδίαση.”

Μιλάμε για μέγιστο διάφραγμα F1.2 που δίνει ένα εντυπωσιακό βάθος πεδίου και έτσι ο φακός ‘μαζεύει’ περισσότερο φως ενώ μπορείς να επιλέξεις υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου και χαμηλότερο ISO όταν τραβάς σε χαμηλό φωτισμό.

Μερικά δείγματα:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τον 60ο φακό Emount, τον FE 50mm F1.2 GM, που επιτρέπει νέα επίπεδα έκφρασης και χρηστικότητας για φωτογραφικές λήψεις και βίντεο ως ένας φακός F1.2», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Product Marketing, Digital Imaging, της Sony Europe. «Ακούμε πάντα τους πελάτες μας για να παρέχουμε τη καλύτερη τεχνολογία απεικόνισης. Ο FE 50mm F1.2 GM, ο πρώτος μας F1.2 φακός για τη σειρά α, σχεδιάστηκε χωρίς συμβιβασμούς για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των σημερινών δημιουργών περιεχομένου.»

Εξαιρετική ανάλυση και όμορφο εφέ bokeh

O FE 50mm F1.2 GM διαθέτει τα πιο πρόσφατα οπτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τριών στοιχείων XA του φακού (εξαιρετικά ασφαιρικά- extreme aspherical), που συμβάλλουν στην υψηλή ανάλυση σε ολόκληρη την εικόνα, διατηρώντας την ακόμη και όταν χρησιμοποιείται πλήρως το F1.2. Ο νέος φακός, επίσης, διασφαλίζει καθαρές λήψεις σε σκηνές με οπίσθιο φωτισμό χάρη στο Nano AR Coating II της Sony που ελαχιστοποιεί αποτελεσματικά τις εσωτερικές αντανακλάσεις, ώστε να μην εμφανίζονται λάμψεις και σκιάσεις.

O FE 50mm F1.2 GM δημιουργεί δραματικό εφέ G Master bokeh με μέγιστο διάφραγμα F1.2 για να παρέχει αίσθηση διάστασης σε κάθε εικόνα. Χρησιμοποιώντας τη νέα μονάδα κυκλικού ανοίγματος με 11 blade και εξαιρετικά ρυθμισμένο οπτικό σχεδιασμό με ελάχιστη σφαιρική εκτροπή, ο φακός μπορεί να επιτύχει ομαλό, βαθύ εφέ bokeh τόσο στο προσκήνιο όσο και στο φόντο.

Υψηλή απόδοσης AF και tracking στο F1.2

Ο φακός μπορεί να κρατήσει τα αντικείμενα σε ακριβή εστίαση ακόμη και σε εξαιρετικά μικρό βάθος πεδίου (depth-of-field) με γρήγορο, ακριβές, αθόρυβο AF και tracking, χάρη στους Four XD (εξαιρετικά δυναμικούς) Linear Motors που παρέχουν υψηλή απόδοση ώθησης. Όταν απαιτείται ακριβής εστίαση, ειδικά κατά τη λήψη βίντεο 4K με tracking ματιών ανθρώπων, ο FE 50mm F1.2 GM επιτρέπει στο χρήστη να επικεντρωθεί στη σύνθεση χάρη στην εξαιρετική απόκρισή του με ελάχιστη καθυστέρηση και χαμηλή δόνηση. Παράλληλα, ο κινητός μηχανισμός εστίασης του φακού, που ελέγχεται από ειδικό αλγόριθμο οδήγησης φακών, επιτυγχάνει υψηλή ανάλυση σε ολόκληρο το εύρος εστίασης, με την ελάχιστη απόσταση εστίασης να είναι τα 0,40 μέτρα.

Επαγγελματικός έλεγχος και αξιοπιστία σε ένα συμπαγές σώμα

Ο FE 50mm F1.2 GM σχεδιάστηκε με γνώμονα τους επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου. Με βολικά κουμπιά και λειτουργίες όπως Linear Response MF (χειροκίνητη εστίαση), δακτύλιο ανοίγματος με διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, διακόπτη λειτουργίας εστίασης και δύο κουμπιά με δυνατότητα ρύθμισης εστίασης, ο FE 50mm F1.2 GM συνδυάζει εύκολη λειτουργία και επαγγελματικό έλεγχο. Ο FE 50mm F1.2 GM διαθέτει επίσης σχεδιασμό ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία[i] και μια επίστρωση φθορίου που προστατεύει το φακό από δακτυλικά αποτυπώματα, σκόνη, νερό, λάδι και άλλους ρύπους. Αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες προσομοίωσης της Sony και τα πιο νέα οπτικά μέρη, ο φακός έρχεται σε ένα εκπληκτικά συμπαγή και ελαφρύ σώμα (φ87 x 108mm, 778g), παρέχοντας εξαιρετική φορητότητα και εύκολο χειρισμό για φακό 50mm με F1.2

Διαθεσιμότητα

Ο νέος FE 50mm F1.2 GM θα είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα το Μάιο και θα πωλείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της Sony.

[i] Δεν είναι εγγυημένη 100% ανθεκτικότητα σε σκόνη και υγρασία