Ένα συγκλονιστικό “sustainable hotel” θα περιφέρεται στον άξονά του όταν έχει ολοκληρωθεί στο Qatar! Ναι, ένα…

…ολόκληρο ξενοδοχεία θα λειτουργεί και θα ‘παράγει’ ενέργεια. Η Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS) έχει σκεφτεί το Eco-Floating Hotel που όχι μόνο θα μοιάζει από ταινία του Ιουλίου Βέρν, αλλά θα είναι και ένα ξενοδοχεία που θα ακολουθεί τα πρότυπα zero-waste καθώς θα περιστρέφεται σιγά ώστε να μην έχει ενεργειακές απαιτήσεις.

Η HAADS έχει σκεφτεί το ξενοδοχείο των 152 δωματίων στα ανοιχτά του Qatar και η σκέψη είναι να έχει επιφάνεια που θα φτάνει τα 35,000 τετραγωνικά μέτρα. Το ξενοδοχείο θα συνδέεται με προβλήτα με τη γη και οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση είτε μέσω ελικοπτέρου, είτε μέσω πλοιαρίων. Και με helipad και με λιμάνι λοιπόν…

Το δημιούργημα όμως δεν θα περιορίζεται μόνο σε αυτές τις τεχνολογίες αφού θα ‘χρησιμοποιεί’ ΚΑΙ το βρόχινο νερό που θα χρησιμοποιείται για τις φυτεύσεις αλλά και το θαλασσινό που μαζί με αυτό των αποβλήτων θα χρησιμοποιούνται αναλόγως.

Φυσικά θα υπάρχουν ηλιακά panels, τουρμπίνες αέρα ενώ ΚΑΙ η ισχύς από την παλίρροια θα φορτώνουν με ισχύ το ξενοδοχείο. Το Eco-Floating Hotel όπως είπε η HAADS στο DesignBoom είναι στόχος να έχει εγκαινιαστεί το 2025.