Το logo της THX το έχουμε συνδέσει με τον κινηματογράφο, αλλά σήμερα τα πράγματα στην βιομηχανία είναι κάπως… δύσκολα. Αυτό είναι το νέο portable…

…DAC (digital-to-analogue converter) της εταιρίας που υπόσχεται πως θα εκτοξεύσει την ποιότητα του ήχου των ακουστικών μας. Από τη μια μεριά έχουμε ένα USB-C dongle και από την άλλη μια 3.5mm audio θύρα, με το THX Onyx κάπως σαν μεσάζοντα.

Είτε για PC είτε για Mac είτε για Android κινητό είμαστε μέσα. Η δε θύρα 3.5mm θα δουλέψει και για τα desktop ηχεία που μπορεί να έχεις για το PC, ενώ μέσα περιλαμβάνεται και ένας USB-C σε USB-A αντάπτορας ώστε να μην έχεις πρόβλημα και με το laptop. Αν πάλει έχετε iPhone, ένας ξεχωριστός Apple Lightning σε USB Camera Adapter θα κάνει τη σύνδεση με το μικρούλι DAC.

Η THX λέει πως ετούτο είναι το πρώτο της εταιρίας με τεχνολογία ενίσχυσης AAA-78. Και έτσι το συστηματάκι “nulls conventional distortion mechanisms to reduce harmonic, intermodulation, and crossover distortion by up to 40dB, resulting in a realistic and fatigue-free listening experience”, ενώ το THX Onyx είναι “up to five times more powerful than other portable USB DAC/Amps”.

Μέσα υπάρχει το ESS ES9281PRO DAC τσιπάκι αλλά και ένας Master Quality Authenticated (MQA) renderer για να αναπαράγει “the sound of master recordings” αλλά και να παίζουν τα MQA-encoded Tidal Masters.

Στα $200 δεν είναι βέβαια και ‘φτηνό’…