Είναι μια ιστορική στιγμή. Η UPS Flight Forward αγοράζει έναν μεγάλο αριθμό από ηλεκτρικά ενάερια οχήματα. Στόχος είναι τα αεροπλάνα αυτά να αναλάβουν…

…“smaller loads that would otherwise fly to and from airports on small feeder aircraft or take even longer by ground,” όπως είπαν.

Η εταιρία θα παραλάβει δέκα eVTOLs της Beta μέχρι το 2024, αλλά θα αποκτήσει άλλα 150 με βάση τη συμφωνία. Στόχος είναι μια zero-emissions πολιτική με εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες.

Το συγκεκριμένο eVTOL υπόσχεται μέχρι 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση και 635 φορτίο ενώ είναι vertical takeoff and landing όχημα. Η εταιρία λέει πως θα φορτίζουν σε μια ώρα για γρήγορο φόρτωμα και ξεφόρτωμα. Οι δε μπαταρίες όταν θα φτάνουν στο τέλος της ζωής τους, θα τοποθετούνται στους σταθμούς φόρτισης.

Η UPS μάλιστα έχει ετοιμάσει και σταθμούς επαναφόρτισης, τους BETA όπου μάλιστα θα επαναχρησιμοποιούνται οι παλαιότερες μπαταρίες ως χώρος αποθήκευσης ενέργειας και για τον στόλο με ηλεκτρικά οχήματα που αγοράζει σε τεράστιους αριθμούς!