Και επίσημα η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ‘βαφτίζει’ τον επόμενο Αετό. Το εκσυγχρονισμένο ηλεκτρονικά νέο μαχητικό…

…F-15 είναι γεγονός. Η ΠΑ των ΗΠΑ δέχτηκε πια το #F15EX​ σε υπηρεσία και το ονόμασε F-15EX Eagle II. Είναι ο… εγγονός του F-15C θα μπορεί να μεταφέρει “best-in-class payload”, έχει μεγαλύτερη εμβέλεια αλλά και ταχύτητα ενώ πλέον είναι ένα αεροσκάφος με all-new digital υποδομές.

The F-15EX, the Air Force’s newest fighter aircraft, arrives to Eglin Air Force Base, Florida March 11. The aircraft will be the first Air Force aircraft to be tested and fielded from beginning to end through combined developmental and operational tests. The 40th Flight Test Squadron and the 85th Test and Evaluation Squadron personnel are responsible for testing the aircraft. (U.S. Air Force photo/Samuel King Jr.)

Το ‘νέο’ αυτό jet της Boeing, το F-15EX Eagle II παρουσιάστηκε σε τελετή στην Eglin Air Force Base στη Φλόριντα και αποκάλυψε και κάτι ακόμη: τον νέο low-key επίσημο χρωματισμό πάνω στο σκάφος με serial number 20-0001.

Ήδη το πρώτο F-15EX είχε γίνει αποδεκτό από την ΠΑ των ΗΠΑ στις 10 Μάρτη με μετά την μεταφορά του από τις εγκαταστάσεις της Boeing στο St. Louis, Missouri στην Eglin, θα δοκιμαστεί από την 40th Flight Test Squadron. Είναι το πρώτο F-15 που παραλαμβάνει η αμερικανική ΠΑ σε 17 χρόνια.

Σύστημα ελέγου fly-by-wire, προηγμένο cockpit με γυάλινη τεχνολογία αλλά νέα συστήματα αυτοπροστασίας όπως και “τρια μίλια high-speed data cable” για να μεταφέρονται όλα τα δεδομένα.