ου
Μια νέα εταιρία που θα παρέχει ‘υπηρεσίες’ aggressor -αντιπάλου δηλαδή- με την ονομασία ARES ήτοι Άρης μόλις δημιουργήθηκε. Η ARES που πέρα από την σύνδεση με τον Θεό του Πολέμου σημαίνει και Avanced REDAIR European Squadron δημιουργήθηκε από την συγχώνευση των SDTS και SECAERO.

Η εταιρία SDTS, θυγατρική της SECAPEM έχει παράσχει περισσότερες από 250 εναέριες αποστολές ανά έτος τα τελευταία χρόνια για τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εταιρία SECAERO έχει σαν βάση τη Chabeuil κοντά στην περιοχή Valence, και είναι ειδική στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τέτοιων μέσω ενώ εξειδικεύεται και στα οπτικά -optronics και εκπαιδεύει πιλότους και μηχανικούς.

Ο στόλος αεροσκαφών της ARES αποτελείται από εννέα MB-339C, ένα Cessna 337 και ένα CTSW UAV σήμερα, ιδιοκτησίας της SDTS που έχουν αθροιστικά 3000 πτητικές ώρες από το 2015.

Το ενδιαφέρον είναι αυτό που αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, πως είναι στη διαδικασία αγοράς 4 Mirage 2000s με άλλα 14 να ακολουθούν στη συνέχεια ώστε τα 12 από το σύνολο να είναι επιχειρησιακά.

Αν και δεν έχει αναφερθεί από που θα προέλθουν τα Mirage 2000 στην ουσία μπορούν να είναι είτε από την Ταϊβάν, είτε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είτε από… την Ελλάδα!

Για την αναβάθμιση τους η ARES έχει ήδη αναζητήσει συνεργασία με την Dassault, τη Saffran και τη Thales ενώ ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο για να νοικιάσει 4000 τ.μ υποστέγου στην περιοχή Istres της Γαλλίας με επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ για προσωπικό.

Θα αναζητηθούν και 60 άτομα προσωπικό για το Istres που θα είναι η 3η βάση της ARES μετά το Nimes-Garons και το Chabeuil.

Μέχρι σήμερα εταιρίες παροχής ‘αντιπάλων’ (Red Air) υπήρχαν κυρίως στις ΗΠΑ.