Αυτό είναι το νέο MacBook Pro. Ή μάλλον αυτές είναι οι μέχρι τώρα πληροφορίες. Λοιπόν, με το M1 να έχει εμφανιστεί την περασμένη χρονιά, σύντομα θα έχουμε το…

…ολοκαίνουργιο Apple Pro laptop. Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo και ο δημοσιογράφος Mark Gurman έχουν πει πολλά για την 14αρα έκδοση αλλά και το MacBook Pro 16.

Το σύνολο των πληροφοριών είναι εδώ. Και φαίνεται πως θα μπούνε όλα σε παραγωγή σύντομα.

Το πιο πιθανό είναι η Apple να ρίξει τα ανανεωμένα MacBook Pro στο Worldwide Developers Conference (WWDC) ενώ ο κ.Ming-Chi Kuo λέει πως θα βγουν στην αγορά στο 3ο τρίμηνο του 2021, δηλαδή μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, με τον Mark Gurman να λέει παρόμοια και να μιλά για διάθεση “around the middle of the year.”

Στα βασικά θα έχουμε: νέο σασί και σχεδιασμό που θα είναι πιο ‘τετραγωνισμένος’, αφαίρεση του Touch Bar, περισσότερες θύρες σε “types of I/O”, πιθανόν θύρα HDMI και πιο πιθανόν μια SD card θύρα που είχε φύγει το 2016. Μάλλον επιστροφή του MagSafe.

Σε επεξεργαστή πάμε σε 2021 MacBook Pro με τον νέο M2 (ή M1X) που θα χαρίσει και μεγαλύτερη αυτονομία.

Τέλος, το πιο ενδιαφέρον είναι η οθόνη. Θα έχουμε μάλλον όπως λέει το MacBook Pro rumors μια οθόνη mini-LED που σημαίνει πως αποφεύγεται το burn-in της τεχνολογίας OLED.