Νέα, ειδική για λάτρεις του vlog κάμερα με εναλλάξιμους φακούς. Το νέο εργαλείο για Vloggers και δημιουργούς βίντεο…

…είναι εδώ.

Η ZVE10 APSC προσφέρει βίντεο και ήχο υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει λειτουργίες ιδανικές για vlog και πολλές επιλογές συνδεσιμότητας – είναι ιδανική για δημιουργούς βίντεο

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη vlog camera της σειράς Alpha με εναλλάξιμους φακούς, τη νέα ZV-E10. Σχεδιασμένη εξ αρχής για vlogging και vloggers, η νέα φωτογραφική μηχανή συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης της Sony με διευρυμένη χρηστικότητα και ένα προσαρμοσμένο σύνολο λειτουργιών που έχει βελτιστοποιηθεί για δημιουργούς βίντεο.

Στον πυρήνα της, η ZV-E10 διαθέτει αισθητήρα APS-C Exmor™ CMOS 24,2 megapixel και μηχανή επεξεργασίας εικόνας BIONZ X για την παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας με υψηλή ευαισθησία, λεπτομερή απεικόνιση υφής και όμορφο φυσικό εφέ bokeh. Επιπλέον, η ZV-E10 περιλαμβάνει τις δημοφιλείς λειτουργίες ειδικά για vlogging, όπως και η δημοφιλής ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ZV-1, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας «Background Defocus»[i]  που μπορεί να αλλάξει ομαλά μεταξύ θολώματος (bokeh) και αιχμηρού φόντου, καθώς και της λειτουργίας «Product Showcase Setting»[ii] που επιτρέπει στην κάμερα να αλλάζει αυτόματα την εστίαση από το πρόσωπο του θέματος σε ένα αντικείμενο που επισημαίνεται.

«Με την κυκλοφορία της πρώτης φωτογραφικής μηχανής για vlog της Sony με εναλλάξιμους φακούς, τη ZVE10, είμαστε ενθουσιασμένοι που ικανοποιούμε τις αυξανόμενες ανάγκες των σημερινών δημιουργών», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, της Sony Europe. «Η νέα ZVE10 συνδυάζει την ευελιξία και την εξαιρετική ποιότητα εικόνας μιας φωτογραφικής μηχανής εναλλάξιμου φακού με μεγαλύτερο αισθητήρα μαζί με φιλικές προς το χρήστη λειτουργίες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για vlogging, καθιστώντας τη το ιδανικό εργαλείο για δημιουργούς βίντεο που θέλουν να μεταβούν σε πιο προηγμένο εξοπλισμό.»

Η ZV-E10 είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τις λήψεις βίντεο, με ελαφρύ σώμα (περίπου 343g[iii]) και περιλαμβάνει τη δημοφιλή οθόνη LCD Vari-angle που ανοίγει στο πλάι και επιτρέπει στους δημιουργούς να συνδέουν εξωτερικά μικρόφωνα πάνω από την κάμερα. Αυτό, απλοποιεί τη ρύθμισή τους, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την οθόνη σε λειτουργία λήψης selfie, αλλά και από υψηλές και χαμηλές γωνίες.

Εκτός από την οθόνη, η ZV-E10 περιλαμβάνει πολλές άλλες εύχρηστες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για vlogging, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κουμπιού Still/Movie/Slow και Quick motion που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κάμερας, επιτρέποντας στους δημιουργούς να αλλάζουν εύκολα ανάμεσα στις επιθυμητές λειτουργίες λήψης με ένα μόνο άγγιγμα.

Η νέα φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λειτουργίες βίντεο, όπως λήψη βίντεο 4K και Slow Motion με υψηλή ποιότητα εικόνας (FHD 120p)[iv]. Διατίθεται επίσης ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας με Ενεργή Λειτουργία[v] και παρέχει σταθερή εγγραφή βίντεο ακόμα και όταν περπατάτε και φωτογραφίζετε χειροκίνητα. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία αυτόματης εστίασης της ZV-E10 παρέχει γρήγορο, ακριβές AF με εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης, καθώς και ήχο υψηλής ποιότητας για καθαρή εγγραφή ήχου.

Διαγωνισμός «Sony Vlog Challenge»

Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση, η Sony «φιλοξενεί» τον δεύτερο διαγωνισμό της  Sony Vlog Challenge που ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα vlog που θα αφορά κάτι με το οποίο παθιάζονται και τους ενθουσιάζει. Η περίοδος των συμμετοχών είναι από τις 27 Ιουλίου 2021 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για δημιουργούς βίντεο στην Ευρώπη. Δείτε τους πλήρεις όρους και τους κανόνες του διαγωνισμού εδώ.

Δημιουργική Ευελιξία

Μια φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών για διευρυμένη δημιουργική έκφραση
Η ZV-E10 επιτρέπει στο χρήστη να επεκτείνει τη δημιουργική του έκφραση χρησιμοποιώντας τον ιδανικό φακό για κάθε μεμονωμένη σκηνή που θέλει να τραβήξει. Η μεγάλη ποικιλία συμβατών φακών της σειράς φακών E-mount της Sony επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει τον τέλειο φακό με βάση το δημιουργικό του όραμα.

Προηγμένη αυτόματη εστίαση

Η κορυφαία τεχνολογία AF της Sony επιτρέπει στον χρήστη να αφήνει την ρύθμιση της εστίασης στην φωτογραφική μηχανή, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση των φωτογραφιών του. Η ZV-E10 περιλαμβάνει γρήγορο υβριδικό AF και Real-Time Eye AF[vi] που επιτρέπει στην κάμερα να παρακολουθεί το πρόσωπο και τα μάτια του θέματος σε πραγματικό χρόνο[vii] για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση ακόμη και κατά την εγγραφή εν κινήσει και σε δύσκολα περιβάλλοντα. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις AF της κάμερας, όπως AF Transition Speed ​​και AF Subject Shift Sensitivity, για να επιλέξει τον ρυθμό εστίασης σύμφωνα με τις δημιουργικές του προτιμήσεις.

Επιπλέον, η λειτουργία Touch Focus της ZV-E10 επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει διαισθητικά τη θέση εστίασης σε φωτογραφίες, αγγίζοντας απλώς την οθόνη. Με ένα πάτημα, ο χρήστης μπορεί να μετατοπίσει αμέσως το σημείο εστίασης, σχεδόν όπου επιθυμεί μέσα στο πλαίσιο. Αυτό είναι εφικτό τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Ήχος υψηλής ποιότητας

Η κορυφαία τεχνολογία της Sony επιτρέπει στη ZV-E10 να καταγράφει κρυστάλλινη καθαρή ηχογράφηση που αποτυπώνει με σαφήνεια τη φωνή του ομιλητή, χάρη στο ενσωματωμένο κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών (Directional 3-Capsule Mic) και στο παρεχόμενο φίλτρο για μείωση του θορύβου του ανέμου. Για διευρυμένες επιλογές ήχου, η ZV-E10 περιλαμβάνει μια διεπαφή για ψηφιακό ήχο μέσω Multi Interface (MI), αλλά και υποδοχή μικροφώνου για τη σύνδεση εξωτερικού μικροφώνου. Η ύπαρξη μιας υποδοχής ακουστικών επιτρέπει στο χρήστη να συνδέσει ακουστικά για να παρακολουθεί με ακρίβεια τις ηχογραφήσεις. Ο συγχρονισμός της εξόδου ήχου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί είτε Live, είτε για Lip Sync.

Βάζοντας στο επίκεντρο το Θέμα

Κατά τη λήψη σε διαφορετικές συνθήκες με σημαντικές εναλλαγές στο φως, ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι η ZV-E10 θα διορθώσει αυτόματα την έκθεση έτσι ώστε το πρόσωπο του θέματος να μην είναι πάνω ή κάτω από έκθεση, χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο αλγόριθμο προτεραιότητας προσώπου AE (αυτόματη έκθεση) — Face Priority AE (autoexposure) — ικανό για γρήγορες μεταβάσεις αυτόματης εστίασης. Αυτό επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να ανιχνεύει το πρόσωπο του θέματος και να προσαρμόζει την έκθεση για να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο απεικονίζεται με τη βέλτιστη φωτεινότητα, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε selfie σε σκηνές με ακραίες αλλαγές στον φωτισμό και ακόμη και αν το πρόσωπο απομακρύνεται στιγμιαία από την κάμερα. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή υιοθετεί την ίδια προηγμένη επιστήμη χρωμάτων με τη δημοφιλής ZV-1 για βελτιστοποίηση των τόνων του δέρματος σε οποιοδήποτε θέμα, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.


Χαρακτηριστικά βίντεο με τεχνολογία αιχμής

  • Εσωτερική εγγραφή βίντεο 4K μέσω πλήρους ανάγνωσης pixel χωρίς pixel binning [viii]
  • Υψηλό bit rate με κωδικοποιητή XAVC S ™[ix] στα 100Mbps κατά την εγγραφή 4K
  • Slow & Quick Motion[x]
  • Εγγραφή υψηλής ταχύτητας σε Full HD στα 120 fps[xi]
  • Λήψη σε διαστήματα[xii] για εκπληκτικά time-lapse βίντεο[xiii]
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) [xiv]/ S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

 

 

 


Σχεδιασμένη για δημιουργούς βίντεο
ZV-E10

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της είναι ο μοχλός ζουμ που μπορεί να ρυθμίσει τόσο οπτικό ζουμ με φακούς με μηχανικό ζουμ και ζουμ Clear Image με φακούς prime. Κατά τη χρήση της κάμερας με έναν prime φακό, ο χρήστης μπορεί να κάνει ζουμ χωρίς να χάσει την ανάλυση του βίντεο για να διατηρήσει το πλήρες βίντεο 4K. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει ανάμεσα από 8 διαφορετικές ρυθμίσεις ταχύτητας ζουμ για πρόσθετη δημιουργική ευελιξία.

Η ZV-E10 διαθέτει μεγάλη αυτονομία με αρκετή ισχύ για τη λήψη βίντεο έως και 125 λεπτών[xv] ή 440 φωτογραφιών[xvi]  με πλήρη φόρτιση, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εγγράψει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να ανησυχεί. Κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους, τα τροφοδοτικά AC όπως το προαιρετικό AC-PW20AM μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία, οπότε ο χρήστης να μπορεί να συνεχίζει την εγγραφή χωρίς να ανησυχεί για την κατανάλωση μπαταρίας. Η τροφοδοσία μπορεί επίσης να παρέχεται μέσω σύνδεσης USB Type-C®, επιτρέποντας σε εξωτερικές μπαταρίες να τροφοδοτούν την κάμερα για παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας κατά τη λήψη εν κινήσει. Για να εξοικονομήσετε τη μπαταρία της κάμερας, η οθόνη LCD Vari-angle της ZV-E10 επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει τη φωτογραφική μηχανή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας[xvii] έχοντάς την απενεργοποιημένη και ενεργοποιώντας την άμεσα για λήψη, ανοίγοντας την οθόνη.

 


Μείνετε συνδεδεμένοι

Livestreaming

Η ZV-E10 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως webcam υψηλής ποιότητας ή σε livestreams, απλώς συνδέοντάς τη σε υπολογιστή ή smartphone[xviii]  για αυξημένη ευελιξία, κατά τη διάρκεια του livestream, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο λογισμικό. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο χρήστη να επωφεληθεί από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας της ZV-E10 και τον κρυστάλλινο ήχο της, καθώς και από χαρακτηριστικά όπως το Face Priority AE και το Soft Skin Effect κατά τη διάρκεια του livestream ή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Η ZV-E10 υποστηρίζει πρότυπα που χρησιμοποιούνται για κάμερες USB όπως UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class). Η ZV-E10 επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνδέονται σε τροφοδοσία μέσω καλωδίου USB, κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής για μεγαλύτερης διάρκειας χρήση. Για πρόσθετη ευκολία, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει αυτήν τη λειτουργία σε ένα προσαρμοσμένο κουμπί για να ξεκινήσει η ζωντανή ροή αμέσως.

Εύκολη μεταφορά αρχείων

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Imaging Edge Mobile[xix] της Sony, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν επιλεγμένες εικόνες και αρχεία βίντεο σε μια κινητή συσκευή μέσω Wi-Fi. Αυτό επιτρέπει επίσης στο χρήστη να μεταφέρει αρχεία εικόνας RAW. Μετά τη σύζευξη της φωτογραφικής μηχανής με την εφαρμογή Imaging Edge Mobile, τα δεδομένα τοποθεσίας των αρχείων μπορούν να ληφθούν από την κινητή συσκευή και να αποθηκευτούν. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αρχεία από μια κάρτα SD της φωτογραφικής μηχανής σε ένα smartphone (κινητή συσκευή) μέσω Bluetooth, ακόμη και αν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη. [xx].


Διαθεσιμότητα

Η νέα ZVE10 θα γίνει διαθέσιμη τον Αύγουστο του 2021 μέσα από το δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών της Sony.

Ένα νέο κιτ που θα περιλαμβάνει την ZV-E10 και τον φακό E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS με power zoom θα γίνει επίσης διαθέσιμο τον Αύγουστο μέσα από το δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών της Sony.

[i] Background Defocus είναι το όνομα της λειτουργίας που εκχωρείται από προεπιλογή στο κουμπί C1. Οι τιμές διαφράγματος στο Bokeh Switch Defocus / Clear έχουν ως εξής. Ταινίες: [Background Defocus: Defocus], Ευρύτερο διάφραγμα φακού. [Background Defocus: Clear] F8-11, ελέγχεται αυτόματα μεταξύ F8 και F11 ανάλογα με το περιβάλλον. Φωτογραφία: [Background Defocus: Defocus] Ευρύτερο διάφραγμα φακού. [Ανασκόπηση εστίασης: Διαγραφή] F11. Οι τιμές F δεν εμφανίζονται σε ταινίες ή φωτογραφίες. Η αντίστοιχη επιλογή του μενού που σχετίζεται με το διακόπτη Bokeh ονομάζεται “Background Defocus”.

[ii] Όταν η λειτουργεία Product Showcase είναι ενεργοποιημένη η σταθεροποίηση εικόνας παραμένει ενεργή.

[iii] Συμπεριλαμβανόμενης μπαταρίας και κάρτας μνήμης.

[iv] Μία κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Class 10 ή μεγαλύτερου είναι απαραίτητη για εγγραφή βίντεο σε κωδικοποίηση XAVC S. Κάρτα μνήμης UHS-I (U3) SDHC/SDXC είναι απαραίτητη για εγγραφή 100Mbps

[v] Περικοπή εικόνας στο Active Mode. Το Active Mode δεν είναι διαθέσιμο όταν γίνεται εγγραφή σε framerate 120 (100) fps, συμπεριλαμβανόμενου S&Q.

[vi] To Real-time Eye AF για ζώα δεν είναι διαθέσιμο σε λήψη βίντεο

[vii] Tracking” στο μενού.

[viii] Κατά τη διάρκεια εγγραφής στα 24p. Με σταθεροποίηση εικόνας σε Off/Standard Mode

[ix] Μία κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Class 10 ή μεγαλύτερου είναι απαραίτητη για εγγραφή βίντεο σε κωδικοποίηση XAVC S. Κάρτα μνήμης UHS-I (U3) SDHC/SDXC είναι απαραίτητη για εγγραφή 100Mbps

[x] Η εγγραφή ήχου δεν είναι δυνατή. Είναι απαραίτητη μία κάρτα μνήμης SDHC/SDXC A Class 10 ή μεγαλύτερου.

[xi] Για την εγγραφή βίντεο σε τύπο αρχείου XAVC S απαιτείται κάρτα SDHC/SDXC Class 10 ή υψηλότερη. Απαιτείται τάξη ταχύτητας UHS 3 ή υψηλότερη για εγγραφή 100 Mbps. Οι ρυθμοί καρέ είναι 1-120fps (NTSC) ή 1-100fps (PAL).

[xii] Το Wi-Fi δεν είναι διαθέσιμο κατά την λήψη σε διαστήματα

[xiii] Η δημιουργία βίντεο time-lapse είναι δυνατή σε έναν υπολογιστή

[xiv] Συνδέστε αυτό το προϊόν σε μία συμβατή με HDR (HLG) τηλεόραση της Sony με USB καλώδιο για να προβάλλετε βίντεο HDR (HLG)

[xv] Συνεχόμενη λήψη βίντεο

[xvi] Πρότυπα CIPA.

[xvii] Σε αυτό το μοντέλο, οποιοσδήποτε και αν είναι ο προσανατολισμός της οθόνης (προβολή εσωτερικά ή εξωτερικά), ο χρήστης μπορεί να τραβήξει αμέσως μόλις ανοίξει την οθόνη.

[xviii] Το λειτουργικό σύστημα του smartphone σας ή του υπολογιστή σας πρέπει να είναι συμβατό με UVC / UAC για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. Σε smartphone, η λειτουργία έχει επαληθευτεί με τα Xperia 1 II και Xperia 5 II (απαιτείται η πιο πρόσφατη ενημέρωση λειτουργικού) για Android ™ 11 ή μεταγενέστερη έκδοση (Από τον Μάιο του 2021). Η συμβατότητα με άλλα smartphone εξαρτάται από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα διαθέσιμο στο εμπόριο καλώδιο USB ή/και αντίστοιχος προσαρμογέας για σύνδεση σε θύρα USB Type-C.

[xix] Imaging Edge Mobile έκδοση 7.5.1 είναι απαραίτητο Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play και το App Store, Υπηρεσίες δικτύου, περιεχόμενο, λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό υπόκεινται σε όρους και ενδέχεται να αλλάξουν, να διακοπούν ή να αποσυρθούν οποιαδήποτε στιγμή ή ίσως απαιτούν πληρωμή, εγγραφή και πληροφορίες πιστωτικής κάρτας.

[xx] Η “Power off connection” επιλογή στις ρυθμίσεις smartphone της φωτογραφικής μηχανής πρέπει να είναι ON, και η φωτογραφική μηχανή πρέπει να είναι συζευγμένη με το smartphone μέσω Bluetooth.