Αυτή είναι. Η πολυαναμενόμενη νέα R3. Με πολλά στοιχεία από την EOS R5 και υπόσχεση για…

…ανθεκτικότητα όπως της EOS-1D. Η νέα EOS R3 δίνει στοιχεία όπως Eye Control AF και Vehicle Tracking. Μια ανθεκτική full-frame mirrorless που έχει και τον δικό της ιδιαίτερο σχεδιασμό, η νέα EOS R3. Ο αισθητήρας είναι ένας full-frame 24.1MP stacked BSI CMOS, ο επεξεργαστής είναι ο DIGIC X ενώ το ΙSO κυμαίνεται στα 100-102400.

Μια φωτογραφική προσανατολισμένη στο ρεπορτάζ, τα σπορ, την κίνηση, τη δράση. Νέος αισθητήρας Stacked CMOS BSI 24Megapixel, autofocus Dual Pixel CMOS II, αναγνώριση προσώπων, ματιών, ανθρώπινων σιλουετών αλλά και άλλων κινούμενων αντικειμένων όπως οχημάτων.

Ακόμη: 30fps, mount RF, βάρος 1015, γραμμάρια, σασί από κράμα μαγνησίου, πλήρως αδιαβροχοποιημένη, αρθρωτή οθόνη με ανάλυση 4.15εκ. dot και joystick Το EVF είναι με 5.76 εκατομμύρια dot ΟLED και 120fps.

Υπάρχει ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση με WiFi 5GHz, Gigabit Ethernet με υποστήριξη FTPS/SFTP/HTTPS και το app Μοbile File Transmitter. Με επιλογή μηχανικού κλείστρου φτάνει τα 12fps και με ηλεκτρονικό τα 30fps.

Με τη λειτουργία Eye Control AF η μηχανή επιλέγει σημείο εστίασης όπως παρακολουθεί το βλέμμα του χρήστη κάτι στο σκόπευτρο – κάτι που είδαμε με την EOS 3 το μακρινό 1998.

Στην εστίαση λειτουργεί το Deep Learning για το autofocus, μια έκδοση με λειτουργία Τεχνητής Νοημοσύνης κλειστή όπου ο αλγόριθμος μαθαίνει με πρόσβαση σε μια τεράστια “βιβλιοθήκη” περιπτώσεων. Ο αλγόριθμος βελτιώνεται συνήθως με τη διαδικασία των firmware updates.