Αν και μεγάλη κοιυβέντα δεν έγινε για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, έχουμε πια στην αγορά μια νέα ναυαρχίδα. Με 12GB RAM, το τελευταίας γενιάς…

…4th-gen Qualcomm Snapdragon X65 modem που δίνει 10 Gigabit 5G, εσωτερικά 256GB αποθηκευτικού χώρου με UFS 3.1 για μεγαλύτερη ταχύτητα, το νέο SoC συνεργάζεται με Android 12.

Ο Snapdragon 8 Gen 1 φέρνει την τεχνολογία Snapdragon Sight με έναν ISP 18-bit να έχει αναπτυχθεί για να επεξεργαστεί μέχρι 3,2 gigapixel/δευτ και άρα επιδόσεις Χ4 σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, τον Snapdragon 888. Ο επεξεργαστής έχει τρεις Armv9 Cortex CPU cores της Arm, νέας γενιάς Adreno GPU, πολύ βελτιωμένο imaging pipeline, αναβαθμισμένο Hexagon NPU/DSP, ενώ όλα αυτά, όπως και το X65 5G modem, κατασκευάζονται με την τελευταίας γενιάς Samsung 4nm διαδικασία – process node.

Το νέο αυτό chipset κάνει θαύματα και στην φωτογραφία δίνει μέχρι 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), προσφέρει την Bokeh Engine, συνδυάζεται με την τεχνογνωσία της Leica και τρία φίλτρα Leitz ενώ η Multi-Frame Engine δίνει μείωση θορύβου και αύξηση του δυναμικού εύρους και η Ultrawide Engine, διορθώνει την παραμόρφωση μαζί με υπερευρυγώνιες κάμερες.

Στο SoC υπάρχει και ο Qualcomm AI 7ης γενιάς με μεγαλύτερη απόδοση, διπλάσια μνήμη, βελτιωμένη ταχύτητα σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές και ανίχνευσης προσώπου. Μαζί με αυτή, η συνεργασία της εταιρίας με την επονομαζόμενη Sonde Health χάρη σε AI που αναλύσει διάφορα στοιχεία π.χ της φωνής μας, μπορεί να ‘διαγνώσει’ θέματα υγείας!

Στις συνδέσεις, τα Wi-Fi και Bluetooth είναι βελτιωμένα με έως και 3,6 Gbps σε Wi-Fi 6 και 6E, ανώτερη σύνδεση Bluetooth ΚΑΙ, για τους λάτρεις του καλού ήχου, συμβατότητα με το aptX Lossless σύστημα -αν αγαπάτε και τα ασύρματα ακουστικά!

Πόσο πιο ισχυρό είναι το νέο μοντέλο σε σχέση με τον 888; Φαίνεται πως θα είναι περίπου 25% μειωμένες οι απαιτήσεις κατανάλωησης του Snapdragon 8 Gen 1 – αν και οι Apple A14 και A15 λύσεις μάλλον θα είναι πιο αποδοτικές.