Η Philips (πλέον το brand ανήκει στις τηλεοράσεις στην TP Vision) μόλις μας έχει αποκαλύψει το νέο OLED TV line-up της για το πρώτο…

…μισό του 2022. Είναι η OLED807 που φέρει όπως μοντέλα των LG και Sony το ‘OLED EX’ panel με 30% μεγαλύτερη φωτεινότητα, αλλά και ένα 4 πλευρών Ambilight, Android TV και IMAX Enhanced.

Η Philips βέβαια δεν έχει ρίνει μια αλλά δύο 4K OLED TV οικογένειες, τις OLED807 και OLED707.

– “In addition to an improved 6th Gen P5 AI processing suite the OLED807 will feature the latest OLED-EX panel which replaces hydrogen-based compounds within its construction with more efficient and stable deuterium to offer an increase in light output of 30% over a standard OLED panel,” είπαν από την Philips στην ανακοίνωση.

Για το 2022 υπάρχει λοιπόν και το IMAX Enhanced που ΔΕΝ είναι φορμά αλλά πιστοποίηση. Όλες οι Philips 2022 OLED TV θα έχουν και multi-HDR υποστήριξη με Dolby Vision, HLG, HDR10, HDR10+ και HDR10+ Adaptive ενώ αν και δεν έχον Google TV διαθέτουν το Android TV με το Android 11 σε προ εγκατάσταση.

Μιλάμε για Google Assistant με Chromecast αλλά και άμεση πρόσβαση σε Disney+, HBO Max, Netflix. Όλες οι τηλεοράσεις έχουν δύο HDMI 2.1 για 4K120 και VRR όπως και FreeSync Premium και Nvidia G-Sync Compatible τεχνολογία. Για το gaming αυτό σημαίνει και Xbox Series X όπως και PlayStation 5 σωστή χρήση ενώ υπάρχει και η νέα… μόδα, ένα Game bar για gaming settings εύκολα μαζί με ALLM και eARC τεχνολογίες.

Στην τεχνολογική ‘καρδιά’ υπάρχει ο Philips 6ης Γενιάς P5 video επεξεργαστής με το enhanced ambient intelligence που ρυθμίζει “…brightness, gamma and colour in real time to suit changing ambient lighting conditions” όπως και ένα ‘AI Auto Film’ mode.

– “A new version of AI Auto Film Mode is included in the 2022 OLEDs and extends the number of alternative smart picture modes from the original two to seven when a movie is detected – including Filmmaker Mode. If the TV is already in Filmmaker Mode the set will automatically switch to Dolby Vision Dark settings when detecting Dolby Vision content.”

Οι OLED807 θα είναι διαθέσιμες σε 48, 55, 65 και 77 ίντσες. Η δε νέα 7 series OLED TV, η OLED707 θα βγει σε 48, 55 και 65′ με Android TV, HDMI 2.1 με 4K120 με VRR, 3 πλευρών Ambilight αλλά ΟΧΙ το πιο φωτεινό ‘OLED EX’ panel της ‘μεγάλης’.