Το Defiant είναι το ένα από τα δύο υποψήφια για το πρόγραμμα Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) του αμερικανικού Στρατού ελικόπτερο. Το next-generation ιπτάμενο αερόχημα φαίνεται πως…

…το ελικόπτερο με τις δύο counter-rotating έλικες και την προπέλλα στο πίσω μέρος, το Defiant X, με τις ταχύτητες των
454 χλμ/ώρα ΚΑΙ θα είναι το “fastest assault helicopter in history”, και θα γίνει σύντομα πιο military.

Έτσι μετά από την σημαντική του πτήση των 1,287 χιλιομέτρων της περασμένης εβδομάδας, όπου με δύο στάσεις, το Defiant X έκανε μια μεγάλη διαδρομή από το West Palm Beach της Φλόριντα στο Νashville του Tennessee των ΗΠΑ για να παρεβρεθεί στην ετήσια συγκέντρωση εArmy Aviation Association of America, τώρα θα αποκτήσει και νέα ηλεκτρονική ‘καρδιά’.

Το δημιούργημα των Lockheed Martin Sikorsky-Boeing αποκτά μετά από συμφωνία λοιπόν με την Collins Aerospace και νέα θωρακισμένα καθίσματα για τις τρεις εκδόσεις του Defiant, αλλά και νέα υπολογιστή για το σύστημα ελέγχου πτήσης (flight control and vehicle management).

Οι θέσεις θα είναι και ελαφριές αλλά και προστασίας για πιλότο, συγκυβερνήτη, πλήρωμα ενώ ο υπολογιστής έχει την ονομασία Perigon. Θα δίνει “3 dissimilar, high-integrity multicore processor cards”, ενώ θα παρέχει μεγάλης ταχύτητας ψηφιακό data transfer. Μαζί, θα υπάρχει ομοιοτυπία (cross-functionality) και 20 φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύς συγκριτικά με άλλες λύσεις που η ίδια η εταιρία προτείνει σήμερα.