Η MAGicaALL είναι μια εταιρία αεροναυπηγικής που ειδικεύεται σε “magnetic and electric” λύσεις ισχύος. Η εταιρία συνεργάζεται με την Airbus και…

…έχει ήδη εξελίξει έναν tilt-wing UAM (urban air mobility) demonstrator.

Τώρα έχει ετοιμάσει μια νέα μονάδα ισχύος, το MAGiDRIVE που θα δώσει την ισχύ στο Airbus eVTOL σε μια έτερη έκδοση. Το MAGiDRIVE περιγράφεται ως ένα ελαφρύ “brushless” μοτέρ με ισχύ 50 Nm/kg) που η εταιρία λέει πως είναι το “easiest to use direct drive system” στην αγορά ενώ έχει και λύση στον εξαερισμό, ένα πλήρως κλειστό σύστημα πρόωσης που έχει και το μοτέρ αλλά και το σύστημα ελέγχου.

Αυτό το κάνει ιδανικό για το πρωτότυπο CityAirbus eVTOL εναέριο ταξί λένε. Κάπως έτσι λένε πως θα φτάσουν να είναι το τετραθέσιο μελλοντικό air taxi ικανό να πετά με 120 χλμ/ώρα αλλά να μην είναι πιο θορυβώδες από μια ηλεκτρική σκούπα. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται για το CityAirbus NextGen που είχε αποκαλυφθεί το 2021.

Το μοντέλο εκείνο ήταν αποτέλεσμα δουλειάς που έγινε από το 2014. Οι πρώτες δοκιμές αναμένονται με ανυπομονησία και θα γίνουν από το Ingolstadt της Γερμανίας με τη συνεργασία πολλών τοπικών αεροδρομίων.