Μια ταινία που γυρίστηκε στην Εύβοια γυρίστηκε, το “Triangle of sadness” κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Συγκεκριμένα είναι το…

…ένα από τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Καννών, η δημιουργία του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ αυτή η ελληνική συμπαραγωγή, μια έξυπνη ‘σπουδή’ στους ανθρώπους. Πρωταγωνιστές οι Harris Dickinson, Charlbi Dean και Woody Harrelson. Πίσω από την δημιουργία είναι οι Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Γιώργος Καρναβάς της Heretic Films.

Ο δε κύριος Ruben Östlund με την σατιρική “Triangle of sadness” αποσαπά για δεύτερη φορά έναν Χρυσό Φοίνικα καθώς είχε πάρει το 2017 και πάλι το βραβείο με το “Τετράγωνο” – «Square».

Η ιστορία μας ταξιδεύει σε ένα σκάφος. Εκεί η τρέλα των influencers, η ομορφιάς, οι ταξικές σχέσεις, η μόδα συγκρούονται.

Στο σκάφος ο καπετάνιος για να εκδικηθεί κακομαθημένους επιβάτες, σερβίρει ένα πλούσιο γεύμα μέσα σε καταιγίδα και εκείνοι θα βρεθούνε ναυαγοί σε ένα έρημο νησί όπου μια… μεσήλικη Φιλιππινέζα καμαριέρα γίνεται ο αρχηγός!

Η ταινία όπως είπαμε έχει άρωμα Ελλάδας αφού γυρίστηκε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της, στην περιοχή Χιλιαδού της Βόρειας Εύβοιας και είναι συμπαραγωγή Σουηδίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Γαλλίας ενώ αρχικά ήταν να γυριστεί στην Ταϊλάνδη.