Η Fujifilm αποκάλυψε το νέο της κορυφαίο μοντέλο. Είναι η ναυαρχίδα της, η X-H2S. Η κάμερα είναι τμήμα της σειράς X-series και είναι APS-C …

…mirrorless μοντέλα.

Η νέα X-H2S είναι η διάδοχος της από το 2018 X-H1. Σχεδιαστικά έχει μια top LCD οθόνη, υπάρχει 26-megapixel ανάλυση ενώ η X-H2S έχει μια οθόνη που κινείται -pivoting display- και όχι tilting σχέδιο.

Η φωτογραφική μηχανή έχει ακόμη τον Fujifilm X-Processor για την επεξεργασία εικόνας και έναν backside-illuminated APS-C αισθητήρα που σημαίνει ταχύτερο readout rate, τον χρόνο που χρειάζεται για να εγραφεί ένα ψηφιακό pixel.

Το μοντέλο έχει, φυσικά προσανατολισμό και στο βίντεο και έτσι το autofocus tracking που έχει βελτιωθεί, κάνει και για vlogs. Υπάρχεο Subject tracking με AI τεχνολογία για continuous εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο αλλά κι Zone Autofocus mode που επιλέγει το αντικείμενο στο κέντρο.

Για βίντεο η X-H2S μπορεί να γράφει για 240 λεπτά. Θα κυκλοφορήσει Ιούλιο για $2,499 USD μαζί με τον εντυπωσιακό XF 150-600mm super-telephoto zoom που κοστίζει $1,999.