Κάθε χρόνο οι φαν της εταιρίας περιμένουν να δουν τι νέο έχει ετοιμάσει η εταιρία μέσα από το Worldwide Developers Conference της. Και τώρα, το 2022 η Apple στο WWDC 2022 έκανε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις και για νέα μοντέλα αλλά και για τα…

…λειτουργικά της συστήματα.

Και voila, είδαμε ένα νέο MacBook Air! Το μοντέλο που σχεδιαστικά είχε το ΟΚ του ίδιου του Jobs, άλλαξε και πλέον δεν έχει ‘κοφτή’ σχεδίαση αλλά μέσα του λαμβάβει το τσιπ Μ2. Η δε οθόνη ανεβαίνει στις 13,6 ίντσες και η φωτεινότητα στα 500 nits, νέα η κάμερα 1080p μέσα σε notch, νέα τα τέσσερα ηχεία, τρία πλέον τα μικρόφωνα ενώ υπάρχει -για τους music lovers-και η υποστήριξη ακουστικών υψηλής αντίστασης.

Στο χώρο πάμε μέχρι και στα SSD των 2 TB, η μνήμη είναι έως και 24 GB, η εταιρία υπόσχεται αυτονομία 18 ωρών ενώ, όπως είπαμε, το σχέδιο έχει αλλάξει πλήρως. Το πάχος είναι στα 11 χιλιοστά και το βάρος στο 1,5 κιλό.

Το M2 πάντως στην ΟΥΣΙΑ είναι ένα M1 Plus, με τον ίδιο αριθμό CPU άλλες 2 GPU cores, πιο γρήγορη unified memory και νέα Neural Engine ενώ υποστηρίζει περισσότερη system memory στα 24GB από τα 16GB με ανεβασμένο bandwidth, αλλά και περισσότερη L2 cache 16MB από 12MB. Η δε Media Engine component υποστηρίζει ProRes και ProRes RAW σε πια ενώ η 8K Apple ισχυρίζεται πως το M2 δίνει “up to” 18% περισσότερη ισχύ CPU και “up to” 35% περισσότερη GPU power από το M1, άρα ΔΕΝ είναι ένα “new generation” τσιπάκι.

Αν και το M2 λοιπόν δεν ξετρελαίνει ανεβάζει τις minimum της σειράς για τον φορητό που θα υπάρχει από το 2022 μέχρι και το 2024. Το MacBook Air θα βγαίνει και σε τέσσερα χρώματα ενώ έχει -επιτέλους- πιο λεπτά bezel!

Υπάρχει και Magsafe έχεις δύο Thunderbolt/USB-C θύρες και, όπως είπαμε, 3.5 mm audio jack ενώ στο πληκτρολόγιο έχεις μια σειρά function keys και κουμπί TouchID με το fast charging να έρχεται από προαιρετικό 67-Watt power adapter.

Η τιμή από τον Ιούλιο θα ξεκινά από τα 1,199 δολάρια και θα φτάνει τα 1,499.

Νέο και το iOS 16

Θα μας έρθει το φθινόπωρο για τα κινητά τηλέφωνα και το το iOS 16 με τον χρήστη iPhone να μπορεί να προσαρμόζει πράγματα στην οθόνη, νέα γραφικά, διάφορες οθόνες κλειδώματος αλλά ΚΑΙ τις ειδοποιήσεις να εμφανίζονται πια σε μέρος της οθόνης. Πέρα από πολλά άλλα στοιχεία το Family Sharing είναι πιο σύνθετο ενώ υπάρχει κα ιτο Wallet και το Apple Pay, με πολλά προηγούμενα μοντέλα να δέχονται το σύστημα.

Αλλαγές και το watchOS 9 των smartwatch με νέες προσόψεις, γραμματοσειρές, μετρήσεις της φυσικής κατάστασης αλλά και δυνατή καταγραφής vitals όπως και τη δυνατότητα χρήσης μιας λίστας φαρμάκων για τον χρήστη με τα ανάλογα reminder.

Φρέσκο, φρέσκο και το iPadOS 16 για τα iPad που επιτέλους γίνεται πιο συμβατό με τα λειτουργικά των Mac και των iPhone, τη λειτουργία Stage Manager και τις εφαρμογές να εμφανίζονται έτσι ως παράθυρα που κινείς και τοποθετείς με πολλούς τρόπους.