Το σχέδιο της Ευρώπης έγινε νόμος. Τα smartphone και τα tablet πλέον θα πρέπει να χρησιμοποιούν έναν κοινό φορτιστή και όλες οι εταιρείες θα κατασκευάζουν τηλέφωνα, tablet, ψηφιακές κάμερες και όλα τα gadget με ένα σημείο φόρτισης USB-C, ήγ type C. Ναι, είναι αλήθεια, και έτσι ειδικά…

…η Apple θα πρέπει να επιταχύνει μια αλλαγή που σχεδίαζε ήδη. Το σχέδιο δεν είναι φετινό, είχε έρθει το 2021 και εγκρίθηκε προσωρινά σήμερα. Με τους υπολογισμούς της ΕΕ, οι καταναλωτές θα εξοικονομούν περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σύμφωνα όπως λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ μένουν οι τυπικές υπογραφές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους 27 της ΕΕ.

Ο χρόνος που υπάρχει είναι μέχρι το φθινόπωρο του 2024 για τα gadget που είπαμε ενώ για τους Η/Υ οι εταιρίες θα έχουν 40 μήνες μετά την έναρξη ισχύος των νέων κανόνων.

Ο ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε πως “ένας κοινός φορτιστής είναι κοινή λογική για τις πολλές ηλεκτρονικές συσκευές στην καθημερινή μας ζωή” και η εξέλιξη για τους ευρωπαίους καταναλωτές είναι και “ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση της ευκολίας και τη μείωση των απορριμμάτων”.

Η Apple πρέπει να πει λοιπόν bye, bye στο Lightning της και να αγκαλιάσει -πλήρως- το USB-C. Τέλος εποχής.