Μια σειρά από φουτουριστικά συστήματα έχουν παρουσιαστεί αυτές τις ημέρες στην Eurosatory Defense and Security Exhibition. Από τα πιο… κραχτά είναι το αποτέλεσμα μιας απαίτησης του ισραηλιτικού…

…Υπουργείου Άμυνας. Το ρομποτικό unmanned vehicle (M-RCV Medium Robotic Combat Vehicle) ετοιμάστηκε κάτω από τις φτερούγες μιας ειδική ‘διεύθυνσής’ της Ministry’s Directorate of Defense Research and Development (DDR&D)Tank and APC Directorate. Το αποτέλεσμα που ετοιμάστηκε με τη συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών παρουσιάστηκε μόλις στο περίπτερο της Elbit Systems.

Το όχημα περιλαμβάνει μια νέα ρομποτική πλατφόρμα, την επονομαζόμενη BLR-2 της BL που είναι το σκάφος για έναν αυτόνομο πυργίσκο των 30 mm.

Αυτός ετοιμάστηκε από το Tank and APC Directorate για το “Eitan” ΤΟΜΠ ενώ μαζί υπάρχει το σύστημα της Elbit “Iron Fist” Active Protection System. Μαζί έχουμε και συστήματα ελέγχου πυρός, ένα ρομποτικό αυτόνομο kit, μαζί με άλλα συστήματα.

Το όχημα έχει μέχρι και ένα drone (!) για αποστολές αναγνώρισης και ένα passive sensing kit των Elbit Systems και Foresight.