Η εμφάνιση του νέου μοντέλου DJI RS 3 της εταιρίας μας δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει το stabilising σε κοστολόγια που δεν είναι…

…απλησίαστα. Πάμε να δούμε τι έχει ετοιμάσει η εταιρία σε επίπεδο μείωσης του βάρους και βελτιστοποίησης της εικόνας.

Τα δύο μοντέλα έχουν πάντως αρκετές διαφορές και απευθύνονται σε ένα διαφορετικό κοινό.

Και τα δύο έχουν μια οθόνη ενώ το RS 3 είναι στην ουσία ο διάδοχος του RSC 2 που είχε ρίξει η DJI το 2020 στην αγορά.

Είναι το μικρότερο από τα δύο gimbal έχει μπαταρίες που αλλάζουν, υποστήριξη για Bluetooth shutter button και είναι μοντέλο με “20 percent improved performance over the RSC 2,” όπως λέει η εταιρία. Η 1.8αρα OLED αφής είναι εδώ για τα settings χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί η Ronin app ενώ το battery grip που αλλάζει δίνει 12 αυτονομία. Το RS 3 ζυγίζει 1.3 κιλά από τα 1.2 του προηγούμενου μοντέλου και σταθεροποιεί έως και 3 κιλά.

Για παραπάνω έχουμε πια το DJI RS 3 Pro που σηκώνει μέχρι και 4.5 κιλά, έχει στοιχεία από carbon, ζυγίζει 1.5 κιλά και δίνει δυνατότητες όπως: automated axis lock, Bluetooth shutter control, 1.8αρα OLED αφής physical mode button στο grip.

Το σημαντικό με το RS 3 Pro έχει πως έχει και την τεχνολογία του Ronin 4D DJI Lidar Range Finder αλλά και νέο μοτέρ εστίασηςς που δουλεύουν με το DJI ActiveTrack, το ActiveTrack Pro.

Τα DJI RS 3 και το RS 3 Pro είναι ήδη διαθέσιμα για $549 και $869 αντίστοιχα ενώ το RS 3 Combo έχει επιπλέον handle, νέο focus motor, θήκη και άλλα για $719.

Το RS 3 Pro Combo bundle έχει μεγαλύτερη quick-release plate, phone holder, νέο focus motor, Ronin image πομπό για $1,099.