Δεν έχει απομείνει και πολύς χρόνος μέχρι να δούμε τη νέα ιδέα της Peugeot στην επίσημη μορφή της. Το νέο 408 λοιπόν έρχεται σύντομα και με ένα ενδιαφέρον…

…teasάρισμα η εταιρία με προιδεάζει. Το 408 δεν είναι φυσικά σεντάν αλλά ένας νέος τύπος σχεδίασης, 4θυρο μεν αλλά τύπου fastback στη γραμμή του.

Όπως και αντίστοιχα μοντέλα στην εταιρία δεν έχει μόνο διαφορετικό σχέδιο αλλά και πάτημα αφού στέκεται πιο ψηλά από το έδαφος και έτσι είναι κάτι σε σενταν/SUV/crossoverοειδές όχημα που όπως φαίνεται πατάει στο Citroen C5 X.

Για να δούμε τι θα δούμε από το μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της κυρίας Stellantis αφού θα πρέπει να περιμένουμε και ICE μοντέλο συμβατικό και ηλεκτρικό αλλά και plug-in υβριδικό.

Κινητήρας ο PureTech στη βενζίνη, τα ντίζελ της εταιρίας θα τα περιμένουμε μέσα στις επιλογές λογικά ενώ στα υβριδικά έχουμε το 1.6 βενζίνης με ένα ή και δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

“Our objective is excellence. We are not only working to test the core technical quality of the new Peugeot 408, but also its customer performance, i.e. any situation its users may encounter,” είπε ο κ.Emmanuel Lafaury, Peugeot 408 project manager. “For every test, we exaggerate the constraints, on the road as well as in the laboratories and on the test benches.”

Στην Κίνα θα ονομάζεται 408X.

Υπομονή για τις 22 Ιουνίου και την πρεμιέρα.