Σήμερα παρουσιάζεται στην Κίνα με βάση την προγραμματισμό. Και φαίνεται πως νέο Xiaomi Mi 12S Ultra θα έχει τον μεγαλύτερο αισθητήρα που έχουμε δει μέχρι τώρα. Μπορεί να έχουν γίνει προσπάθειες για να προστεθεί με…

…επιπλέον αξεσουάρη – το είχε προσπαθήσει η Sony με τα περίεργα QX10 και QX100 – αλλά τίποτα που αφορά ‘έξτρα’ αγορές δεν περπάτησε ιδιαίτερα. Μέχρι σήμερα, μέχρι το 2022 στο οποίο εμφανίστηκε και το νέο Sony Xperia Pro-I αλλά και ένας νέος αισθητήρας που ανέπτυξαν μάλιστα μαζί με κόστος $15 εκατομμυρία οι δύο εταιρίες Sony και Xiaomi.

– “After so much hard work, we can finally share our latest innovation, Xiaomi smartphones co-engineered with Leica, ushering in anew era in imagery technology. Xiaomi 12S Ultra features the Sony IMX989, Sony’s largest image sensor to date. The 1″ ultra sensor captures a greater amount of light, allows for faster focus speed, and better dynamic range” είπε ο Lei Jun, ο CEO της Xiaomi. –

Στο δε νέο Xiaomi Mi 12S Ultra θα βάλει το χέρι της και η Leica ειδικά στον φακού αλλά όχι μόνο. Ο νέος IMX989 λοιπόν είναι σχεδόν εδώ και σήμερα στη ναυαρχίδα της Xiaomi ο 1 ίντσας ολοκαίνουργιος αισθητήρας θα λάμψει στο Xiaomi Mi 12S Ultra. Ήδη τα πρώτα δείγματα έχουν πολλά να μας πούνε.

Στόχος η κορυφαία φωτογραφία

Ο αισθητήρας IMX989 είναι 1,7 φορές μεγαλύτερος από εκείνον των 1/1,33 ιντσών του Samsung Galaxy S22 Ultra, στα ίδια κυβικά με εκείνον της Cyber-shot RX100 VII Sony, μια top compact φωτογραφική. Το κινητό μάλιστα ακούγεται πως θα έχει στον φωτογραφικό τομέα πέρα από τον βασικό φακό/αισθητήρα 50MP IMX 707 OIS και 50MP JN1 και 50MP JN1 2X telephoto setup.

Ο χρήστης του Twitter Kartikey Singh, λέει πως το Xiaomi 12S Ultra θα έχει φακό Leica SUMMICRON κορυφαίας ποιότητας με double-sided 8P, ultra-low-reflection επίστρωση στο 12S Ultra και σε όλους τους φακούς του. Αυτό σημαίνει μειωμένη ανακλαστικόττηα στο 0.2% και μετάδοση φωτό – light transmittance – στο 93%!
O συγκεκριμένος μάλιστα αισθητήρας αναμένεται να ‘μπει’ σε πολλά μοντέλα κινητών και άλλων εταιριών αφού με μια αμοιβή οι δύο εταιρίες θα τον μεταπωλούν και σε άλλες εταιρίες όπως έχουν συμφωνήσει.

Θα είναι το Xiaomi 12 Ultra το “the closest to a DSLR phone camera ever” κινητό; Σύντομα θα ξέρουμε.