Αρκετά και φυσικά ‘είδηση’ για άλλη μια χρονιά τα νέα προϊόντα που παρουσίασε στην εκδήλωση της η Apple με το AppleWatch, τα AirPods και τον ‘βασιλιά’ iPhone να έχουν γίνει πρωτοσέλιδα εδώ και λίγες ώρες. Τι έχουμε όμως να…

…δούμε στις βιτρίνες σε λίγες ημέρες. Για την εταιρία το σημαντικό είναι να είμαστε στο… μαντρί με τα μηλαράκια και έτσι ο Τιμ Κουκ σχολίασε για τις νέες συσκευές πως «καθεμία εξ αυτών κατέχει ρόλο ηγέτη στην κατηγορία της, όλες μαζί όμως, προσφέρουν μια μαγική εμπειρία»

Νέα iPhone

Το ‘κανονικό’ iPhone 14 έχει ίδιο SoC με το 13αρι αν και ο A15 Bionic έχει 18% αυξημένη ταχύτητα χάρη στην κατασκευή σε 5nm ενώ στην φωτογραφική μηχανή θα έχει μια κύρια κάμερα 12 megapixel, με νέο αισθητήρα που είναι 49% καλύτερος για φωτό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και έναν δεύτερο φακό υπερ-ευρυγώνιος. Η selfie κάμερα αναβαθμίστηκε επίσης με 38% καλύτερη απόδοση low light.

Στις ΗΠΑ το μοντέλο ξεκινά από 799 με τι 14 Plus στα 899 δολ, οι προ-παραγγελίες ξεκινούν από τις 9 Σεπτεμβρίου και η διάθεση στις 16 Σεπτεμβρίου για το ‘μικρό’ και στις 7 Οκτώβρη για το 14 Plus.

Πάμε τώρα στο iPhone 14 Pro που είναι όλα τα λεφτά σε αλλαγές. Το Pro είναι είτε 6,1αρι, είτε 6,7αρι με το SoC A16 Bionic που έχει 16 δισ ημιαγωγούς πια (!) ενώ η περίφημης «εγκοπής» στο πάνω μέρος της οθόνης, το notch δεν υπάρχει.

Είναι πια μια μακρόστενη μαύρη λωρίδα, το «Power Island» που αλλάζει σχήμα ανάλογα με την πληροφορία που θέλει να μας δώσει! Ο συνδυασμός hardware και software εδώ είναι πράγματι πολύ, πολύ ωραίος. ΝΑ τα λέμε αυτά.

Στις ΗΠΑ και από τις 16 Σεπτεμβρίου θα δίνουν από 999 δολάρια για το 6.1άρι ενώ το iPhone 14 Pro Max, ξεκινά από τα 1.099 δολάρια στις 6.7 ίντσες.

Στις κάμερες εδώ ανεβήκαμε. Η βασική κάμερα του iPhone 14 Pro είναι 48 megapixel πια με νέες δυνατότητες επεξεργασίας όπως το format RAW ενώ νέες είναι και οι άλλες δύο φωτογραφικές μηχανές και η μπροστά κάμερα έχει και auto focus.

Στα υπόλοιπα νέα χαρακτήρα τα νέα iPhone 14 έχουν κάποιες ‘ανθρώπινες’ νέες φάσεις. Η μια είναι η δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης ακόμη και εάν είναι εφικτή ή όχι η σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με μια νέα τεχνολογία αποστολής SMS μέσω δορυφόρου καθώς η εταιρία έχει δημιουργήσει ειδικό δίκτυο υποστήριξης για να λαμβάνει μηνύματα SOS, υπηρεσία έκτακτης ανάγκης θα διατίθεται δωρεάν για 2 χρόνια αρχικά σε ΗΠΑ και Καναδά.

Επιπλέον, τα νέα μοντέλα μπορούν να ‘καταλάβουνε’ εάν έχουμε εμπλακεί σε οδικό ατύχημα. Ενδιαφέρον…

Το νέο AppleWatch

Νάτο και το νέο AppleWatch 8. Με μεγαλύτερη οθόνη, νέες προσόψεις, έμφαση στην υγεία και τη φυσική μας κατάσταση, σωτήριες παρεμβάσεις ακόμη και… παρακολούθηση του κύκλου ωορρηξίας τις γυναίκες! Το AppleWatch 8 θα είναι διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου για 399 δολάρια στις ΗΠΑ.

“Car Crash Detection. A temperature sensor for deeper insights into women’s health. An enhanced Workout app with advanced metrics. Sleep stages tracking to see how much time you spend in REM, core and deep sleep.”

Στην γκάμα των AppleWatch όμως πολύ νέα είναι και έκδοση Ultra, η οποία απευθύνεται σε χρήστες σπορ, δράσης και όχι μόνο. Το νέο AppleWatch Ultra έχει μεγάλη οθόνη (49mm), νέες ενδείξεις, διάρκεια μπαταρίας του 36 ώρες με μία φόρτιση ή 60 ώρες με εξοικονόμησης ενέργειας ενώ η κατασκευή της κάσας και τα τρία διαθέσιμα λουράκια είναι heavy duty και το gadget αντέχει σε κάθε… κακομεταχείριση Στις ΗΠΑ από 799 δολάρια από 23 Σεπτεμβρίου, δεν είναι φτηνό.

Νέα AirPods Pro

Νέα ασύρματα ακουστικά AirPods Pro με βελτιωμένα εσωτερικά, βελτιωμένη ποιότητα ήχου, καλύτερη και μια δυνατότητα του «3D ήχου», για πιο ρεαλιστικό ήχο. Τα νέα AirPods Pro κοστίζουν 249 δολάρια στας Αμέρικας.

Για όλα αυτά περιμένουμε φυσικά την τιμολογιακή πολιτική της Apple την Ελλάδα μας…..