Ήμασταν παρόντες σε όλη τη διαδικασία ετοιμασίας στης HAF T-6Α “Daedalus” Demo Team κατά τη διάρκεια του φετινού Athens Flying Week. Δείτε αποκλειστικές…

…εικόνες από την προετοιμασία και την πτήση του πανέμορφου Demo αεροσκάφους της ΠΑ της Ελλάδας.

Η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος είναι το λίκνο της αεροπορικής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποστολή της είναι η ακαδημαϊκή αλλά κυρίως η πτητική εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες που απαιτείται να κατέχουν ως Αξιωματικοί Ιπτάμενοι και η διατήρηση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των Εκπαιδευτών Αέρος, ώστε να εκτελούν πολεμικές αποστολές σε περίοδο επιχειρήσεων.

Τα αεροσκάφη Τ-6Α (ένα από τα οποία παίρνει μέρος στις επιδείξεις) μαζί με τα αεροσκάφη Τ-2 E/C Buckeye βοηθούν στην εκπλήρωση αυτής της αποστολής στον μέγιστο βαθμό, δίνοντας τα εχέγγυα στους νέους Ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας για την θεμελίωση του αεροπορικού τους μέλλοντος. Η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης έχουν ως αποτέλεσμα την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.