Υπογραφές για τα πρώτα νέα ταχύπλοα σκάφη μεταφοράς προσωπικού του ΕΣ αναμένονται σύντομα. Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εξουσιοδοτείται…

…ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της 1ης εκτελεστικής σύμβασης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πλαισίου για το υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41 Ταχυπλόων Σκαφών Μεταφοράς Προσωπικού” όπως μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες.

Να θυμίσουμε πως το νέο σκάφος των Αμφίβιων Καταδρομέων VIKING Norsafe Munin S1200 κινείται με ταχύτητα που αγγίζει τους 67 κόμβους!

Η πρώτη εκτελεστική σύμβαση αφορά στην προμήθεια και την αρχική υποστήριξη επτά ταχυπλόων σκαφών μεταφοράς προσωπικού, συνολικής συμβατικής αξίας 2.731.339,52 ευρώ. Η διάρκεια της εκτελεστικής σύμβασης ορίζεται σε 12 μήνες και αρχίζει από την υπογραφή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός διαγωνισμός του 2018 κατακυρώθηκε στην εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE – SAVING EQUIPMENT HELLAS S.A.».

Το υπό προμήθεια ταχύπλοο σκάφος ( με το σύνολο του εξοπλισμού του) είναι το “Viking Norsafe S-1200 Armored – MUNIN S-1200” της εν λόγω εταιρείας. Τόπος παράδοσης των ταχύπλοων σκαφών θα είναι το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής.