Η Apple αποκάλυψε το νέο της iPad και είναι μια γενιά με πολλές σχεδιαστικές αλλαγές είναι αλήθεια. Έχουμε μια 10.9αρα Liquid Retina οθόνη πια με πιο…

…επίπεδη αισθητική και για πρώτη φορά στο μοντέλο την webcam στην ΜΕΓΑΛΗ πια πλευρά του σασί όπως κάνουν πολλοί πλέον. Το νέο μοντέλο έχει USB-C πια αντί για Lightning και πλέον όλα τα iPad έχουν κάνει την αλλαγή.

Η εταιρία έδιωξε και το headphone jack δυστυχώς όπως και το home button αφού υπάρχει πια Touch ID στο power button και έτσι κάνει το ίδιο με τα iPad Air και iPad Mini σε αντίθεση με τα iPad Pro που έχουν Face ID.

Το μοντέλο δίνει και Wi-Fi 6 ενώ υπάρχει και 5G έκδοση.

Το νέο μοντέλο δεν έρχεται με M2 τσιπ αλλά με το A14 Bionic των iPhone 12, αναβάθμιση από το A13 Bionic της 9ης Γενιάς των iPad του 2021.

Η Apple λέει πως το νέο iPad έχει επτά φορές καλύτερες επιδόσεις από το iPad 7ης γενιάς του 2019 και “all-day battery life.”

Νέα και η 12MP ultrawide κάμερα μπροστά στο landscape τμήμα του iPad ενώ και πίσω έχει 12MP με 4K δυνατότητα. Η μπροστινή δίνει 122-μοίρες γωνία θέασης για την συνδυάσεις με το Apple Center Stage χαρακτηριστικό στις βιντεοκλήσεις. Η Apple έχει και νέα landscape stereo ηχεία και διπλά μικρόφωνα.

Υποστηρίζεται το πρώτης γενιάς Apple Pencil και το Magic Keyboard Folio στα $249 οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα $449 για το 64GBαρι με την προηγούμενη γενιά στα $329. Σε τέσσερα χρώματα, μπλε, ροζ, κίτρινο και ασημί.