Ένα τέρας παρουσιάστηκε. Η εταιρία εδώ και 50 χρόνια έχει παρουσιάσει την νέα Mercedes AMG S-Class με τις special για λιμουζίνα βελτιώσεις. Το μοντέλο 2023, το…

…S 63 E Performance γράφει ιστορία με 802 PS και 1430 Nm παρακαλώ από έναν twin-turbo V8 που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και έτσι υπόσχεται κατανάλωση WLTP μόλις 4.4 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία υψηλής απόδοσης έχει φυσικά DNA από την ομάδα της Mercedes-AMG F1 και με χωρητικότητα 13,1 kWh μπορεί να δώσει ισχύ 140 ή 190 ίππων “μέγιστης ισχύος για δέκα δευτερόλεπτα” στον κινητήρα -κάτι σαν boost από τα videogames. 

Με 4 επίπεδα επαναφοράς ενέργειας από τα φρένα, 7 mode οδήγησης, αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και τον ηλεκτροκινητήρα στπν πίσω άξονα μαζί με την μπαταρία. Η τελικά ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 290.

Είναι και ένα άκαμπτο αμάξωμα που διαθέτη και σύστημα αλουμινίου κάτω από κινητήρα για καλύτερη στρεπτική ακαμψία μπροστά.

Οπτικά δεν έχεις κάτι ‘κραυγαλέο’ αφού οι αλλαγές είναι στη νέα μάσκα και χαμηλότερο μπροστινό μέρος στις ζάντες και τις τετραπλές εξατμίσεις πέρα από τη σήμανση σε πολλά σημεία, κάτι αναμενόμενο…

Θηρίο.