Splashdown. Το διαστημικό σκάφος Orion γύρισε στη Γη μας. «Είναι ιστορική στιγμή γιατί τώρα επιστρέφουμε στο διάστημα, στο βαθύ διάστημα, με μια νέα γενιά διαστημικών σκαφών», επισήμανε ο διοικητής της NASA Bill Nelson την ώρα που…

…υποδεχόμασταν το διαστημικό σκάφος που μετά από κάθοδο στα 32 Mach δοκίμασε με επιτυχία τις τεχνολογίες επιβράδυνσης για την επιστροφή σε μερικά χρόνια αστροναυτών στη Γη. Το όχημα κατάφερε να αναπτύξει θερμοκρασίες 2.760 βαθμών Κελσίου στην κάθοδο, πτώση που επιβράδυναν ειδκά αλεξίπτωτα.


Artemis I Mission

Η προσθαλάσσωση έγινε στα ανοιχτά του μεξικανικού νησιού της Γουαδαλούπης στις 19.40 ώρα Ελλάδας ή 09.40 τοπική ώρα και έτσι δοκιμάστηκε με επιτυχία η θερμική ασπίδα της κάψουλα Orion που έχει διάμετρο 5 μέτρα και είχε ταξιδέψει στο πιο μακρινό από τη Γη σημείο τις περασμένες ημέρες μετά από την εκτόξευση της με τον πύραυλο Space Launch System από το Διαστημικού Κέντρου Κένεντι των ΗΠΑ. Η επιτυχία ετοιμάζει το έδαφος για την Artemis II, την πρώτη αποστολή με ανθρώπους προς τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια, κάτι που μπορεί να γίνε ακόμη και το 2024.


Space Launch System Rocket

Τον διαστημικό φορέα που σήκωσε από τη Γη βάρος ίσο με 480 ελέφαντες…