Αν και πολλές τεχνολογίες τις ξέρουμε, τι είναι οι MLA OLED τηλεοράσεις;! Τι γίνεται με QD-OLED μοντέλα αλλά και…

…μεγαλύτερες QD-OLEDs; Με τις miniLED LCD TV γιατί υπάρχει μπέρδεμα;! Και τι θα κάνουμε στα OLED gaming μόνιτορ που μόλις πήγαν στα 240Hz; Εκεί στο flatpanelshd έχουν ετοιμάσει μια μικρή σύνοψη που έχει πολύ ενδιαφέρον.

Η CES ξεκινά σε λίγα 24ωρα και έχουμε πολλά να δούμε. Η τεχνολογία που δεν ξέραμε είναι η MLA (Micro Lens Array), μια τεχνολογία που θα έρθει στις OLED TV όπως λένε πως θα δώσει περισσότερη φωτεινότητα. Την ίδια ώρα από την Κορέα μαθαίνουμε πως οι QD-OLED θα φτάσουν στις 77′ ενώ τα μοντέλα 2023 θα έχουν καλύτερο μαύρο.

Σε σχέση δε με τις ‘κλασικές’ πια WOLED TV δεν ξέρουμε κάτι για άλλα μεγέθη ΑΛΛΑ, για το 2023 θα δούμε περισσότερα OLED gaming μόνιτορ με 240Hz ανανέωση οθόνης.

Η LG έχει ρίξει ήδη ένα 27αρι και ένα 45αρι 240 Hz OLED μόνιτορ και λογικά στην CES 2023 θα δούμε περισσότερα μοντέλα WOLED και QD-OLED αν και λείπει ένα 32αρι μοντέλο ανάμεσα σε ένα μεγάλο 49αρι 32:9 240Hz OLED και τα μικρότερα.

Αυτό μάλιστα που μόλις μάθαμε είναι πως η ανακοίνωσε τις νέες A3, B3, C3, G3 and Z3 OLED τηλεοράσεις ήδη. Η LG G3 παίρνει και την τεχνολογία Brightness Booster Max ενώ όλα τα μοντέλα 2023 έχουν και HDMI 2.1 QMS.

Η LG λέει πως η νέα της “light control architecture” κάνει τη δουλειά με τη φωτεινότητα στην G3 OLED σε επίπεδο τεχνολογίας ενώ υπάρχει και ένας αλγόριθμος light boosting. Έτσι η G3 με τι Brightness Booster Max θα είναι “up to 70% brighter” σε full-screen εικόνα σε σύγκριση με τις OLED TV τις ‘ταπεινές’ όπως οι B2/B3 κατά την LG. Αυτή η τεχνολογία στις G3 θα υπάρχει στις 55, 65 και 77αρες και όχι στις 83 και 97αρες που είναι κατά 30-40% πιο φωτεινές όπως μεταφέρει το flatpanelshd.

Η κορυφαία πάντως G3 OLED Evo (MLA, OLED EX) με Brightness Booster Max τηλεόραση πάντως έχει ΚΑΙ το νέο LG slim all-in-one σχέδιο.

Εκεί που υπάρχει ένα κομφούζιο είναι στις miniLED LCD τηλεοράσεις. Στην CES 2023 η Sharp είπε πως θα δείξει την “world’s largest” τηλεόραση στις 120′ ΑΛΛΑ, και πάλι το ερώτημα είναι ΤΙ είναι μια miniLED TV;

Κανονικά για να λέγεται έτσι θα πρέπει να έχει εκατομμύρια αυτοφωτιζούμενα pixels. Το πρόβλημα είναι πως σήμερα ως miniLED στο marketing των LCD TV γίνεται μπέρδεμα με μοντέλα που έχουν ουσιαστικά απλά miniLED backlight.

Οπότε, αυτό που γίνεται είναι να ονομάζουμε την τεχνολογία με τα εκατομμύρια αυτοφωτιζούμενα pixels ως “microLED” πια αφού το “micro” είναι πιο σωστό εδώ. Το πρόβλημα είναι ειδικά η Samsung έχει πολλά χρόνια που ανακοινώνει τα microLED μοντέλα στην CES ΑΛΛΑ δεν τα βλέπουμε…

Από την άλλη γίνεται πια λόγος για την εικόνα HFR (High Frame Rate) που θα βελτιώσει την εικόνα ενώ και η UHD Alliance εξηγεί πως στη νέα έκδοση του Filmmaker Mode οι τηλεοράσεις θα έχουν αισθητήρες περιβάλλοντος.

Μαζί με την κουβέντα για ασύρματες τηλεοράσεις, για να δούμε την CES 2023…