Το τελευταίο της δημιούργημα, το επόμενης γενιάς Panther KF51 φαίνεται πως έχει βρει πελάτη. Η γερμανική βιομηχανία Rheinmetall AG όπως μάθαμε…

…βρίσκεται σε συνομιλίες για να προμηθεύσει την Ουκρανία και με άρματα μάχης αλλά και με τεθωρακισμένα οχήματα Lynx ώστε όπως αποκάλυψε τις τελευταίες ημέρες ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Armin Papperger.

«Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για το Lynx και το Panther KF51, που είναι αυτή τη στιγμή τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα και άρματα μάχης», δήλωσε ο Papperger πριν μερικές ημέρες στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εταιρεία Rheinmetall με μια τέτοια συμφωνία έχει ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με τις συμφωνίες που γίνονται αυτό το διάστημα αφού θα πρόκειται για νέας παραγωγής τεμάχια και όχι άρματα από αποθέματα άλλων χωρών.

Η Rheinmetall δηλώνει και έτοιμη να εγκαταστήσει μονάδα παραγωγής στην Ουκρανία για τη συναρμολόγηση του Panther μόλις τελειώσει ο πόλεμος, εφόσον η γερμανική κυβέρνηση εκδώσει τις απαραίτητες άδειες εξαγωγής όπως είπε ο κ.Papperger.

Το KF51 Panther (KF “Kettenfahrzeug” ήτοι tracked vehicle) είχε παρουσιαστεί στην Eurosatory Defence Exhibition στις 13 Ιουνίου 2022. και ένα υπό ανάπτυξη άρμα μάχης 59 τόνων με βάση το Leopard 2A4 που αποτελεί μια από τις υποψηφιότητες για τον αντικαταστάτη των MBT Leopard 2 και ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες για πεδία μάχης του μέλλοντος που βλέπουμε και στο πρωτότυπο AbramsX, το Γαλλό-Γερμανικό MGCS new generation battle tank που θα μπει σε υπηρεσία το 2035 κ.ο.κ.

Το όχημα ενσωματώνει το Future Gun System των 130 χιλιοστών όπως και σύστημα αντι-drone αλλά και δυνατότητα εκτόξευσης loitering munitions.